Diabeł ubiera się u Prady

The Devil Wears Prada
2006
7,0 403 tys. ocen
7,0 10 1 403053
6,0 52 krytyków
Diabeł ubiera się u Prady
powrót do forum filmu Diabeł ubiera się u Prady

jesli ktos czytal ksiazke to raczej sie rozczaruje, bo zmienione jest wszystko... skad oni wzieli to zakonczenie? albo te wyrzuty Lily za to ze Christian pocalowal Andy w policzek?! A w ksiazce puszczala sie na lewo i prawo ;)
No jak dla mnie to tak troche dziwnie... Ale ogolnie film MOZE byc, ale nie jest specjalnie smieszny czy cos, mily latwy i przyjemmny na niedzielne popoludnie z mama ;)

Panna_Kitanna

Ale Meryl Streep jako MIranda jest super, lepszej aktorki nie znam do tej roli...

maniaczka_2

To fakt, chociaz wydawalo mi sie ze powinna miec troche dluzsze wlosy ;)
i bez tego usmiechu na koncu ;) Miranda sie nie usmiecha

Panna_Kitanna

dla mnie Miranda (filmowa) byla troche za łagodna. Za mało było tej jej "diabelskości".

ocenił(a) film na 4
Panna_Kitanna

Dokładnie takie same wrażenia. Po przeczytaniu książki byłam bardzo ciekawa filmu, ale niestety rozczarowałam się. Podejrzewam, że gdybym nie miała do czynienia z książką, to film by mi się podobał.

ocenił(a) film na 7
weronikazz

Pierwszy raz film oglądałam kilka lat temu i bardzo mi się spodobał. Niedawno postanowiłam do niego wrócić, jednak najpierw przeczytałam książkę. Zrobiła na mnie na prawdę ogromne wrażenie i gdy ponownie pooglądałam film, to szczerze mówiąc, zawiodłam się. Nie, zdecydowanie nie jest zły, jednak nie było tego klimatu. No i fakt, Miranda za łagodna. :]