Diabeł ubiera się u Prady

The Devil Wears Prada
2006
7,0 403 tys. ocen
7,0 10 1 403227
6,0 52 krytyków
Diabeł ubiera się u Prady
powrót do forum filmu Diabeł ubiera się u Prady

sieczka

użytkownik usunięty

Film nic nie daje za to dużo zabiera. Okropny. Nic nie wnoszący. Żenująco płytki.
Komu on się może podobać? bezmózgim dwunastoletnim kopciuchom?
Niczego nie uczy. Komedia? A gdzie tu się śmiać?

ocenił(a) film na 3

Zgadzam się w 100... % Nudy, nudy, nudy! Zasnęłam po pół godzinie, bo już wiedziałam jak ten chłam się skończy ;l Zdecydowanie nie polecam. 3/10

ocenił(a) film na 7

Nie wydaje mi się żeby "kopciuchy" nosiły ciuszki od Prady czy buty od Manola...Skoro nie dostrzegacie przekazu w filmie to tylko Wasz problem...

Przesadzasz. Twoja krytyka została wypowiedziana tonem oburzonej zakompleksionej dziewczynki nie dopuszczającej do siebie, że świat jest różnorodny- jest czas na powagę, jest czas na relaks. Czy każdy film ma czegoś uczyć? Wg mnie nie. Często oglądam coś po to, żeby się pośmiać, wyluzować, spędzić miło czas a nie siedzieć wiecznie w poważnych i pouczających tematach. Powagi mamy dosyć w codziennym życiu. A po za tym film miał pewne przesłanie- jeśli nie widzisz w nim swoistej krytyki świata mody to już Twój problem.
Film wg mnie jest całkiem sympatyczny, polecam szczególnie dla pań.

ocenił(a) film na 10
Modlishka

ten film to uczta dla oka dla ludzi fascynujacych sie moda :) ale nie o to w zyciu chodzi ... nie rozumiesz do konca przekazu filmu i tyle!!!

ocenił(a) film na 6
Modlishka

http://www.filmweb.pl/topic/1037853/Niepozorny+temat.html

ocenił(a) film na 8

jak uważasz, że film nic nie wnoszący to radzę obejrzeć go jeszcze kilka razy ze zrozumieniem;)

ocenił(a) film na 7

zgadzam się z Modlisha:) może lepiej poczytaj książki:) ja najczęściej oglądam filmy, aby się zrelaksować:) jak mam ochotę na głębszą refleksję to sięgam po filmy o poważnej tematyce i już:P