Tak naprawdę diabłem okazała się ta starsza kobieta, która "została" powieszona na kablu, która chciała zabrać ze sobą duszę mechanika, jednak ten przyznał się detektywowi, że to on odpowiada za śmierć jego rodziny i okazał skruchę. Przy życiu pozostał jedynie mechanik.
a moim zdaniem to nie ta starsza kobieta była diabłem. To diabeł wchodził w ciało każdego z nich pokolei i stąd pokolei każdy umierał .Chyba ta starsza kobieta sama by się nie zabiła nie ?
To gdzie się podziało ciało kobiety, kiedy diabeł musiał odejść, bo mechanik okazał skruchę? To musiała być ta kobieta. I kto powiedział, że ona nie żyła? Skoro była diabłem, to przecież mogła wszystko.
Zabrał jej ciało. Pomysł z nawiedzaniem jest całkiem sęsowny. Może nie cały czas ale na jeden momęt diabeł mógł wejść w ciało zabitego sprzedawcy materaców który zginął jako pierwszy. Powiesił wtedy ciało babci i potem znów w nią wszedł :-)
Ja odpisze na komentarz sprzed 2, a prawie 3 lat xD To i tak nie dużo, widziałem ludzi którzy "odgrzebują" tematy sprzed 7-8 lat
Tytuł "Jak się skończył?" chyba już sam za siebie informuje, że będą spoilery. Myślę, że nawet mniej błyskotliwe grono jest w stanie to pojąć. Jednakże jak widać to przekracza twoje zdolności interpretacyjne i umysłowe.
O tak.. Ja jakoś dotrwałem do końca, ale film bardzo nijaki. Trochę szkoda czasu przy ekranie ;P