PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=336392}

Diabelska przełęcz

Devil's Knot
2013
6,4 20 tys. ocen
6,4 10 1 20136
5,1 7 krytyków
Diabelska przełęcz
powrót do forum filmu Diabelska przełęcz

Przez większą część tej opowieści po prostu się nudziłem. Rzecz na poziomie średniego, mocno schematycznego filmu telewizyjnego. Sama historia tragiczna, ale po przełożeniu na język filmu scenarzystom i reżyserowi nie udało się nadać tej historii odpowiedniej dramaturgii, tempa i klimatu. Moja ocena na pograniczu 3/10 i 4/10, tym bardziej, że przy takiej obsadzie powinna to być rzecz dużo solidniejsza. To dodatkowo obciąża tę produkcję.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
per333

Na temat Trójki w West Memphis obejrzałam chyba wszystko, co było do obejrzenia i ten film jest dość jałowy. Zaskoczyło mnie pozytywnie, że starano się dobrać aktorów podobnych do prawdziwych postaci, a także dialogi/wypowiedzi będące kalką tych prawdziwych. Z drugiej strony miałam wrażenie, że oglądam słabe streszczenie filmów dokumentalnych tylko z aktorami. O ile dokumenty wywołują mnóstwo emocji, film jest niestety nudny.

per333

to byl film na faktach, duzego pola popisu nie mieli. wiec nie wiem czy ludzie oczekuja fajerwerków w tego typu filmach sa glupi czy poprostu uposledzeni