Ten film jest z jednych najlepszych. Jest świetny pod każym względem. Muzyka hiszpanska swietnie przenosi w klimat Kuby. A taniec..pieknie tanczyli. Szkoda ze zakonczenie nie jasne bylo ale świetnie ze nie wszystko bylo oczywiste..Najlepszy!!!
Z góry mówię- to forum, każdy wyraża swoje zdanie.
Słuchaj, przesadzasz, ten film nie jest jednym z najlepszych w historii kina!! Bez jaj. Owszem zgodze się, najlepsza z tego filmu jest chyba muzyka. Jednak taniec...
Włącz sobie ten film jeszcze raz UWAŻNIE przypatrz się ich poziomie tańca. On nie może równać się pierwszej części filmu. Jest o wiele, wiele słabszy. Choć powiem, że 2 część bardziej zasługuje na swój tytuł zrówno polski jak i angielski.
Ale ta scena w której wchodzą do "La rosa negra"... Kiedy oglądałam ten film 1 raz, uznałam, że jest genialna... Ale potem oglądnełam to jeszcze razu, uznałam, że wygląda jakby weszli do burdelu:/
Aktorzy główni... Nie są do siebie dobrze dopasowani. Ona jest dla niego zbyt dorosła z wyglądu, on wygląda jak kilkunastoletni gnojek.
Jakość wydania DVD jest kiepska, w każdym razie moje wydanie.
Osobiście uważam, że fabuła jest bardzo dobra. Film mógłby być o wiele lepszy zmieniając główną obsadę na jeszcze mniej znanych aktorów, którzy porafią lepiej tańczyć i są bardziej do siebie dopasowani.
Koniec bardzo mi się podobał bo właśnie filmy o nie do końca szczęśliwym zakończeniu, wpadają dłużej w pamięć.
Jak np "Zakochana Jane", film niewyskoich lotów, ale fajna fabuła.
Ogółem DD2 daję ocenę 5/10
Pozdrawiam:)))