PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99503}

Dirty Dancing 2

Dirty Dancing: Havana Nights
2004
6,6 86 tys. ocen
6,6 10 1 86456
4,9 7 krytyków
Dirty Dancing 2
powrót do forum filmu Dirty Dancing 2

Nieudany sequel pierwszej części. Zrobiony na siłę. Co w nim fajnego? Muzyka do kitu, aktorzy do kitu... Dobrze, że jednak Patrick Swayze zagrał, choć nawet ON wydawał mi się tam niepotrzebny. Po co zrobili coś takiego? Gdyby dano rolę Katie kawałkowi drewna, zagrałoby lepiej niż Romola Garai. Tak mnie ona denerwowała... Brr. Daję 2/10 ze względu na tematykę filmu i taniec, który jest moją pasją.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
HoRRoRowa_PanieNka

A mnie się film bardzo podobał..tak szczerze to 100 razy bardziej niż jedynka..muzyka świetna, wpada w ucho..taniec niesamowity..ogólnie lubię kubańskie rytmy więc jak dla mnie 10/10:)

UckerLove

Zna ktoś więcej filmów z kubańskimi rytmami w tle lub na głównym planie?

HoRRoRowa_PanieNka

No tak.... zgadzam się i z HoRRoRowa_PanieNka, i UckerLove. Według mnie muzyka była fajna i ładne były układy taneczne, lecz główna bohaterka była tak sztywna że wszystko psuła. Oglądało mi się film dobrze, ale też sądzę, że niepotrzebnie zrobiono tą część. 5/10

ocenił(a) film na 9
rybka10002

co wy w ogóle gadacie? film jest bardzo dobry, na fajnym poziomie, piękna historia oparta na faktach.
może powiem tak, nie potrzebnie dali tytuł dirty dancing 2, bo generalnie to nie ma nic wspolnego z jedynką (oprócz miłości do tańca i swayze'go, który w dwójce ma epizodyczną rolę ), kompletnie inna historia, jakbyście nie zauważyli to nie da się porównać tych dwóch filmów- to sa inne czasy, inne klimaty, inna historia, inni aktorzy.

aha, a tak w ogóle to Romola Garai miała grać "sztywną" jankeską dziewczynę, która niezwykle miała kontrastować z Kubańską osobowością Javiera .
Film rewelacyjny ! 9/10. wspaniała histora. Na koniec mówią że "to nie był ich ostatni taniec", choć autentycznie ta kobieta która przeżyła ta historię ( bo to na jej wspomnieniach był oparty ten film) mówi, że już nigdy się nie spotkali, że przez tą rewolucję wydalono z państwa wszystkich "jankesów" i przez kolejne 20-30 lat ameryka miała tam zakaz wstępu, zakaz pisania listów itd.. jest to smutna historia, dlatego HoRRoRowa_PanieNka i jej "Daję 2/10 ze względu na tematykę filmu i taniec, który jest moją pasją." , "Zrobiony na siłę. Co w nim fajnego?" niszczy te wszystkie wspomnienia, to jest chyba najsmutniejsze, że ludzie nie rozumieją pewnych rzeczy