PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99503}

Dirty Dancing 2

Dirty Dancing: Havana Nights
2004
6,6 87 tys. ocen
6,6 10 1 86533
5,3 7 krytyków
Dirty Dancing 2
powrót do forum filmu Dirty Dancing 2

Która część bardziej Wam sie podobala??:) bo ja jestem stanowczo za dwojka!!:D dużo bardziej mi w drugiej części odpowiadaja aktorzy:) i ogólnie jest lepszy, ciekawszy:)

ocenił(a) film na 7
ewelin_94

zdecydowanie duzo lepsza jedynka, klasyka, muzyka, aktorzy, w ogole klimat filmu! osobiscie nie przepadam za dwojka, dodatkowo odrzuca mnie Diego Luna, ktory dla mnie jest aseksualny i nie pasuje do glownej aktorki, ktora przy nim wyglada jak gruba duza baba :D ( a taka nie jest! po prostu on przy niej to takie chuchro) gdy w telewizji leci pierwsza czesc, robie wszystko aby ją obejrzec, gdy leci druga, to nawet nie wlaczam telewizora

użytkownik usunięty
dj_goska

Nie potrafie wybrac. Obie częci genialne! :)

www.jlo-fan.blog.onet.pl

ocenił(a) film na 10
dj_goska

Oczywiście, że Dirty Dancing 2 !!!!!!!!!

Nie wiem jak wy ale ja ten film mogłabym codziennie oglądać bez przerwy :P Chciałabym przeżyć taką "przygodę".
A film po prostu cudowny!

10/10

Skrzacik_95

Wrzucenie do dd2 Patricka Swayzy'ego jest naciągnięte jak guma od majtek. Mnie podobały się obie części, ale szału nie było. Ot, lekkie romansidła nie zmuszające do myślenia...

dj_goska

oczywiście,że dwójka, mogę ją oglądać wiele razy, po pierwsze lepsza muzyka i taniec, a po drugie Diego Luna ;) a tak w ogóle to nie bardzo rozumiem koniec filmu, czy oni się jeszcze kiedyś spotkali, pierwsza cześć się lepiej skończyła ;)

ocenił(a) film na 2
dj_goska

Zdecydowanie jeden. Dzięki aktorom. I muzyce.
I dobrze, że Patrick Swayze grał też w drugiej części.

ocenił(a) film na 6
dj_goska

Dla mnie nie da rady porównać, bo te dwa filmy są zupełnie inne. W jedynce podobały mi się układy, muzyka, aktorzy i cała historia też. Za to w drugiej części te porywające rytmy, żywiołowy i zmysłowy taniec były zdecydowanie największymi zaletami filmu. Wniosek: obie części są rewelacyjne.

dj_goska

Po prostu zakochałam się w drugiej części.... była magiczna, dawno nie oglądałam takiego filmu... Rozumiem tych, którzy uważają 1 za klasykę, pewnie oglądali to po raz pierwszy jakiś czas temu, kiedy to było coś, ale teraz kiedy jest dużo filmów o tańcu 1 nie wywarła na mnie większego wrażenia - ok, ale bez szału, ze 2 fajnie piosenki... a 2... cały soundtrack jest boski... historia, wiadomo, naciągana ale w ogóle mi to nie przeszkadzało.. no i Diego... jak patrzę np. na jego foty w necie to zero ekscytacji, ale w filmie po prostu porażał spojrzeniem, podejściem (tzn taką postać grał, ale trudno nie identyfikować go z nią).. Generalnie mój komentarz jest raczej emocjonalny niż chłodno oceniający sytuację, krytykiem filmowym nie będę, ale taka jest moja opinia... 10/10

dj_goska

Nie wiem czy druga część może dorównać jedynce, ale nie jest zła. Zupełnie inne tło sytuacji w porównaniu do pierwotnej wersji, ale to dobrze, bo rozwijaie tamtej historii nie wyszłoby nieźle. W sumie przekaz jest ten sam tylko otoczenie inne.

ocenił(a) film na 8
dj_goska

Dirty Dancing 2, zdecydowanie. Chociaż jedynka też ma swój klimat.

ocenił(a) film na 6
dj_goska

Jak dla mnie o wiele lepsza była część pierwsza. Na dwójce się nudziłam.