PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99503}

Dirty Dancing 2

Dirty Dancing: Havana Nights
2004
6,6 87 tys. ocen
6,6 10 1 86533
5,3 7 krytyków
Dirty Dancing 2
powrót do forum filmu Dirty Dancing 2

Dirty Dancing 2: Havana Nights..to film oparty na prawdziwych faktach...taką historię przezyła jedna z choreografów(chyba), albo kogo innego:) Film jest dobry, z świetną muzyka i tańcem(takim bardziej nowoczesnym niz w 1) chodz czasy sa wczesniejsze...ogladałem 20 razy i nadal mi sie podoba..:)

ocenił(a) film na 8
Mootyl

Tak, wiem, na samym początku filmu pojawia się napis "Based on true events". Więc nic odkrywczego nie napisałeś/aś :)

dzieciox

Może odkryłem... bo moze nie wiedziałaś że to histroja choreografki i tancerki. Czekała na szansę zekranizowania swojej historii, gdy jeden z jej przyjaciół otrzymał szansę nagrania 2 części Dirty Dancing. Nie jest to odkrycie BO MEDIA O TYM MOWIŁY, ale ciekawostka...bo moze niektórzy nie wiedza... a ty co odkrywczego napisałas NIC!!

Mootyl

Ja sie zgadzam z Mootyl bo ja np. wcześniej nie wiedziałam że jest to historia oparta na faktach.

ocenił(a) film na 8
Mootyl

Jejku, nie widziałam, że tak odbierzesz mój komentarz, nie miałam na myśli nic złego... Dobrze, że to napisałeś, bo niektórzy rzeczywiście mogli tego nie wiedzieć, a mi chodziło tylko o to, że już o tym gdzieś słyszałam. Ja nie napisałam niczego odkrywczego, zgadzam się :) I sorry, jeżeli mój poprzedni komentarz w jakiś sposób Cię zirytował...

dzieciox

Nic sie nie stalo.. juz wyjasniłem po co to napisałem a ty mnie wcale nie uraziłas...tylko odp. na twoj "koment" czy odpowiedz nie wiem jak to nazwać!:P

ocenił(a) film na 7
Mootyl

apropos faktów - one zawsze są autentyczne i prawdziwe (lol), "events" tłumaczy się : wydarzenia

ocenił(a) film na 8
gingeraska

Właściwie, te "true events" to raczej dotyczące Batisty i Castro, racja.

dzieciox

One dotyczą jakoby tego i tego tak samo:)

ocenił(a) film na 9
Mootyl

A może orientujesz się czy oni do siebie wrócili czy coś?

Mootyl

opowieść na faktach... a jak zakończyła się ta historia? ktoś wie??