PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99503}

Dirty Dancing 2

Dirty Dancing: Havana Nights
2004
6,6 87 tys. ocen
6,6 10 1 86535
5,3 7 krytyków
Dirty Dancing 2
powrót do forum filmu Dirty Dancing 2

To było do przeiwdzenia !

użytkownik usunięty

Miałem go nie oglądać ale w końcu wziąłem włączyłem i po 20 minutach wyłączyłem bo zakończenie było już widoczne , zacznę od minusów bo jest ich sporo :
- gra aktorska każdego aktora w tym filmie razi sztucznością , wydaje się że odtwarzający sowjej role do końca w nie nie wierzą i tym samym brzmią nie przekonująco jak dla mnie
- muzyka , no muzyka może i dobra tyle że nie z lat 50 tylko ze współczesności a film w latach 50 się rozgrywa heh
-montaż , jak w teledysku szybko i po strachu , tylko chasotycznie i dziwnie
- scenariusz , widaomo dać niedojrzałemu pisać to widaomo jak się to moze skończyć , same emocje i nic więcej
-produkcja , kto na to wyłozył kasę !!!!
- kostiumy , no nie wyglądają na lata 50 dorośli ubrani jak na lata późne lata 60 a młodzież jak na współcześnie , kolejna gafa
- tańczą tak jakby chcieli a nie mogli , zresztą ewidentnie nie o taniec tu chodzi a o seks młodzieżowy , pierwsza miłość itp.
-zdjęcia istna operacja chaos
-rezyseria - normalnie facet który to kręcił wiedział że nalezy wyeksponować młodzieńców a piękne dziewczyny odgonić sprzed kamery , normalna zgroza.
no i plusy , raptem jeden : scenografia
20 minut mojego życia zmarnowane ... 2/10

użytkownik usunięty

Przepraszam za błędy , pisałem w pośpiechu :P

ocenił(a) film na 9

znalazł się znawca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie masz zielonego pojęcia o filmie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jesteś płytki...nie potrafisz dostrzec głębi....filozof się znalazł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

obejrzyj sobie ciasteczko....i na ten temat sie wypowiedz...

ocenił(a) film na 10

Mam kilka wątów:P
Po pierwsze;]
Gra aktorska. Nie widzialam tu żadnej sztuczności. To chyba jasne, że młodzi aktorzy są mniej doświadczeni. A pozatym wedlug mnie ich gra była naturalna;)

Muzyka jest boska. Między innymi ona tworzy w tym filmie klimat:)
Może z lat 50 nie jest, ale co z tego? Pasuje do filmu, a jak się ją slyszy od razu rwie do tańca:) a to chyba najwazniejsze;)

Kostiumy? Nie widzialam tam kostiumów ze współczesności. Co ty myslisz, że w latach 50 nosili worki po ziemniakach?
Ja tam widzialam zwiewne suknie, słomiane kapelusze itp, a tak sie wtedy udbierali;)

Co do tańca, to nie można się przyczepić, Tańczyli bosko. Każdy by tak chciał umieć tańczyć:P I nie zgadzam się z twoim twierdzeniem że glownym wątkiem był seks młodzieżowy, pierwsza milość... TYLKO WŁASNIE TANIEC:) przez cały film przecież tańczyli:))
Wątki miłosne owszem, były, ale to było drugoplanowe:) A seks nie był tu zadnym wątkiem, dopiero na końcu było zbliżenie pary, czego Ty nie widziales, bo oglądales film tylko przez 20 minut;]

Pozatym tym film nie eksponował żadnych młodzieńców:|
Eksponował dwie osoby -dziewczyne i chłopaka, zakochanych w sobie i w tańcu;]

Wedlug mnie film jes fantastyczny z tego względu, że tworzy klimacik:)
Ale Ty chcyba nie mozesz za duzo o nim powiedzieć, bo nie oglądales nawet jednej trzeciej filmu;]

Pozdrawiam:)

nie zgadzam się z tym, co napisałeś. ale przyczepię się tylko do jednego: "tańczą tak jakby chcieli a nie mogli". zajmuję się tańcem towarzyskim i znam się na nim. tańczą zdecydowanie tak, jakby chcieli i na dodatek mogli! zresztą, w pierwszych 20 minutach filmu nie mogłeś tego zobaczyć, bo prawdziwe sceny taneczne pojawiły się PO 20 minutach.

ocenił(a) film na 7
Orchidee

I po oglądaniu filmu przez 20 min stwierdziłeś to wszystko? Może najpierw obejrzałbyś cały film, a potem ewentualnie krytykował? Jak mogłeś krytykowac taniec, grę aktorów, stroje... jak widziałeś tylko 20 min filmu? Jak dla mnie to chore. Znawca filmów się znalazł...

ocenił(a) film na 7

a mnie tam nie ciągnie do 2... oglądałam kilka fragmentów... owszem, jestem trochę ciekawa, ale nie chcę zbytnio zepsuć sobie klimatu Dirty Dancing...

Mi na przykład ten film bardziej się podobał niż jedynka. No cóż.. gusta i guściki...

Mi na przykład ten film bardziej się podobał niż jedynka. No cóż.. gusta i guściki...