PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99503}

Dirty Dancing 2

Dirty Dancing: Havana Nights
2004
6,6 87 tys. ocen
6,6 10 1 86535
5,3 7 krytyków
Dirty Dancing 2
powrót do forum filmu Dirty Dancing 2

Czy ktoś zna jakieś podobne filmy.
Tylko nie piszcie Dirty Dancing 1,bo to znam.

Chodzi mi takie filmy o tańczeniu,najlepiej jakby były to jakieś filmy latynoskie.Filmy z "gorącą" muzyką takie jak Dirty Dancing.
Piszcie jak jakieś znacie!

Z róry wielkie dzięki!

Mimi_2

Z tańcem jest np "Honey" albo "Step Up".
Mi się tez podobal DD2 bo 1 to tak niezabardzo

ocenił(a) film na 10
Mimi_2

Jest jeszcze Save the Last Dance - wg mnie świetny filmik :*

Mimi_2

jest jeszcze film Salsa, ale osobiście nie oglądałam, też coś o miłóści i tańcu

Mimi_2

aha i jeszcze "Wytańczyć marzenia", "Królowie mambo"(tylko raczej nie o miłości, ale o tańcu), a jeśli chodzi o takie klimaty jak miłosne filmy dla młodych ludzi to np. Historia kopciuszka. Podobne to jeszcze Moulin rouge, spacer po linie.

użytkownik usunięty
imotionek

Jeszcze mogą być "W rytmie Hip-Hopu", albo "Zatańcz ze mną", ewentaulnie jak koleżanki wyżej mówily "Step up, taniec zmyslów", "Wytańczyć marzenia"

ocenił(a) film na 10
Mimi_2

Ew. "Coyotes Ugly", może bardziej o śpiewaniu, ale film fajny no i tańczą na barze xD Niezupełnie o tańcu, ale jak lubisz ten typ filmów to powinien się podobać ;]

ocenił(a) film na 8
Jenna_2

Dzięki za propozycje.Postaram zobaczyć wszystkie polecane filmy.
Choć pare z wymienionych już widziłam,ale to nieszkodzi:)
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
Mimi_2

Sorry że piszę tutaj ale nie miałam gdzie a moje pytanie w sumie wiąże się z tym tematem. No więc chodzi mi o tytuł pewnego filmu o tańcu. Leciał on w telewizji w ubiegłego sylwestra tjs sylwester 2006/2007. To było coś o takiej kobiecie, która poszła na kurs tańca i była taka dobra, że zaczęła tańczyć z tym swoim trenerem. No i oczywiście oni się w sobie zakochali, tylko, że ta babka miała wyjść za mąż, ale w konsekwencji tego nie zrobiła i na końcu filmu była z tym tancerzem. Czy ktoś kojarzy ten film i zna tytuł? bardzo proszę o odpowiedź.

ocenił(a) film na 10
monika_2601

ja kojarzę:)tytuł to W rytmie salsy (The way she moves).

ocenił(a) film na 10
maggie_16

Dziękuję Ci bardzo, już znam tytuł, ktos inny mi już pomógł wcześniej. Ale dzięki, pozdro dla Ciebie :)

ocenił(a) film na 10
Mimi_2

ja polecam "poczuj rytm":) latino oczywiście:D

ocenił(a) film na 9
Mimi_2

Możesz jeszcze obejrzeć "Footloose". Mniej więcej powstał wtedy co DD 1. Nie ma tam latynoskich rytmów, ale jest o tańcu :P

ocenił(a) film na 8
Mimi_2

ja polecam 'Center Stage' - każdy, kogo interesuje taniec musi go obejrzeć. nie latynoski, ale za to najlepszy film o tańcu jaki powstał.

ocenił(a) film na 8
lily_vampire

Mnie porwała ta scena : http://www.youtube.com/watch?v=EoBTuIsB3ls
od razu musiałam sobie obejrzeć cały.

ocenił(a) film na 9
Mimi_2

'love n dancing' ;)
lub ogolnie o tancu : make it happen, rize, b-girl, take the lead, how she move, you got served, flashdance,center stage(1,2), etc ;]

ocenił(a) film na 7
Mimi_2

Nie tylko o tańczeniu ale polecam "Klub 54" oczywiście w klimacie muzycznym z młodą Salmą Hayek.