Czy ktoś zna jakieś podobne filmy.
Tylko nie piszcie Dirty Dancing 1,bo to znam.
Chodzi mi takie filmy o tańczeniu,najlepiej jakby były to jakieś filmy latynoskie.Filmy z "gorącą" muzyką takie jak Dirty Dancing.
Piszcie jak jakieś znacie!
Z róry wielkie dzięki!
aha i jeszcze "Wytańczyć marzenia", "Królowie mambo"(tylko raczej nie o miłości, ale o tańcu), a jeśli chodzi o takie klimaty jak miłosne filmy dla młodych ludzi to np. Historia kopciuszka. Podobne to jeszcze Moulin rouge, spacer po linie.
Jeszcze mogą być "W rytmie Hip-Hopu", albo "Zatańcz ze mną", ewentaulnie jak koleżanki wyżej mówily "Step up, taniec zmyslów", "Wytańczyć marzenia"
Ew. "Coyotes Ugly", może bardziej o śpiewaniu, ale film fajny no i tańczą na barze xD Niezupełnie o tańcu, ale jak lubisz ten typ filmów to powinien się podobać ;]
Dzięki za propozycje.Postaram zobaczyć wszystkie polecane filmy.
Choć pare z wymienionych już widziłam,ale to nieszkodzi:)
Pozdrawiam!
Sorry że piszę tutaj ale nie miałam gdzie a moje pytanie w sumie wiąże się z tym tematem. No więc chodzi mi o tytuł pewnego filmu o tańcu. Leciał on w telewizji w ubiegłego sylwestra tjs sylwester 2006/2007. To było coś o takiej kobiecie, która poszła na kurs tańca i była taka dobra, że zaczęła tańczyć z tym swoim trenerem. No i oczywiście oni się w sobie zakochali, tylko, że ta babka miała wyjść za mąż, ale w konsekwencji tego nie zrobiła i na końcu filmu była z tym tancerzem. Czy ktoś kojarzy ten film i zna tytuł? bardzo proszę o odpowiedź.
Dziękuję Ci bardzo, już znam tytuł, ktos inny mi już pomógł wcześniej. Ale dzięki, pozdro dla Ciebie :)
Możesz jeszcze obejrzeć "Footloose". Mniej więcej powstał wtedy co DD 1. Nie ma tam latynoskich rytmów, ale jest o tańcu :P
ja polecam 'Center Stage' - każdy, kogo interesuje taniec musi go obejrzeć. nie latynoski, ale za to najlepszy film o tańcu jaki powstał.
Mnie porwała ta scena : http://www.youtube.com/watch?v=EoBTuIsB3ls
od razu musiałam sobie obejrzeć cały.
'love n dancing' ;)
lub ogolnie o tancu : make it happen, rize, b-girl, take the lead, how she move, you got served, flashdance,center stage(1,2), etc ;]