5,0 67 tys. ocen
5,0 10 1 66995
5,9 49 krytyków
Disco Polo
powrót do forum filmu Disco Polo

W końcu udało mi się kupić ten film na DVD i od razu zabrałem się do oglądania. Po skończeniu nie mogłem w to uwierzyć. Ten film spodobał mi się! I to bardzo! Ale jak to się stało? Mimo, że ja od początku byłem negatywnie nastawiony, że ma powstać ten film związany z tym gatunkiem muzycznym, ale z czasem uświadomiłem sobie, że tak nie jest. Film pokazuje, że ta muzyka jest elementem historii w większej lub mniejszej części każdego z nas. Można albo lubić albo nie lubić. I ponieważ już od 4 lat nie słucham tego gatunku pomyślałem sobie, że powinienem dać jeszcze jedną szansę! Ale ja nadal i zawsze będę słuchać tego to co właśnie robię, czyli EDM (Electronic Dance Music), a disco polo będę mógł sobie słuchać, kiedy mam wolną chwilę lub zły humor.

A zatem koniec końców! Film jest bardzo dobry! Baśniowy, nostalgiczny, dosyć kiczowaty, zabawny i do tego pomysłowy! Chyba jeden z udanych polskich filmów ostatnich lat!

A do tego kupiłem jeszcze soundtrack! Jest wypasiony! ;)

ocenił(a) film na 3
davis3

Czytając te wszystkie komentarze mam wrażenie że ktoś mnie chyba w jajo robi i biorę udział w jakimś eksperymencie - że w kinie puścili 2 różne filmy pod tą samą nazwą - jedni się nim zachwycają a inni mówią że większego gówna nie widzieli - i to się rozkłada mniej więcej po równo. Ja trafiłem do tej grupy z gorszym filmem, twierdze ze nie ma się czym zachwycać, chociaż nie jest najgorszy...