5,0 67 tys. ocen
5,0 10 1 66996
5,9 49 krytyków
Disco Polo
powrót do forum filmu Disco Polo

Nie komentuję filmów ponieważ każdy posiada swój gust, swoje poczucie estetyki, każdy lubi co innego.... Na ten film wybrałem się z nadzieją obejrzenia fajnej lekkiej komedii, pastiszu czy może spojrzenia poprzez krzywe zwierciadło na branżę muzyczną "Disco Polo", w skrócie chciałem bezstresowo spędzić popołudnie ze swoją lubą oraz znajomymi. Wstęp lekko mnie zaniepokoił ale OK, dajmy szansę stylistyce przekazu, jak wspomniałem każdy lubi co innego Później film pokrył się z moimi oczekiwaniami i kolejne 30 do 50 minut zleciało w "lajtowej" atmosferze. Niestety później zaczęło się robić coraz gorzej... producentom, reżyserowi, scenarzyście?? nie wiem kogo obwiniać skończył się pomysł na film. Każda scena coraz bardziej oderwana od rzeczywistości, próba wtłoczenia do swojej produkcji "fajnych" motywów i rozwiązań w prost przytłaczającej ilości, które podejrzało się w zagranicznych produkcjach, zamiast uatrakcyjniać "dzieło" wzmagało tylko poziom zażenowania... Widok innych widzów w kinie rozglądających się dookoła próbujących zrozumieć o co w ogóle chodzi, mówił sam za siebie. Podsumowując, mógł z tego wyjść fajny film, kilka dowcipów faktycznie mnie szczerze rozbawiło ale twórcy jak zwykle doszli do wniosku, że lepiej jest dobić to , jak powtarzam, "dzieło". przerostem formy nad treścią, bo a nuż się uda....

ocenił(a) film na 1
damianos79

Zgadzam się z Tobą w zupełności. Od mniej więcej połowy filmu zapanował kompletny chaos. Tak jakby zginał i scenariusz i zrobili "spontona".

ocenił(a) film na 8
damianos79

Nie rozumiem tych ocen na "1". Rzadko kiedy oceniam film na 1, gdyż dla mnie jest to ocena dla totalnej beznadziei. Film składa się na sumę pracy reżysera, aktorów, scenariusz, pomysł, realizację,muzykę, kostiumy itp. Jeżeli ktoś nie lubi tej konwencji, lub tematu, to niech nie idzie do kina. Film Disco Polo jest surrealistyczny, zrobiony z przymrużeniem oka, trzeba się wtopić w te konwencje i mieć specyficzne poczucie humoru. Ja się nie śmieję na filmach Charlie Chaplina, ale nie oceniłabym ich na 1. Takich filmów jest wiele.

ocenił(a) film na 1
damianos79

Zgadzam się. Moja "1"nka to poziom zawodu jaki ten film sprawił. Pastisz to zasłona dymna producenta i reżysera - zawsze można tym wytłumaczyć słabą grę aktorów ( bo przecież to taka konwencja:)) lub chaos w fabule (bo to taki zabieg celowy:)). Duże nadzieje, które pokładałam w tym filmie zostały utopione. Wydaje mi się, że film ten miał po prostu zarobić sloganem "DISCO POLO". I tylko tym.