5,0 67 tys. ocen
5,0 10 1 66996
5,9 49 krytyków
Disco Polo
powrót do forum filmu Disco Polo

Dziś przyjaciółka była i zachwycona, aż piszczała z radości, a ktoś z was był?

pikpik9

Tak byłam wczoraj. Film jest niekonwencjonalny i zaskakujący... Pozytywnie! Disco polo z jednej strony jest w nim wszędzie, z drugiej nie ma go wiele - antyteza. Trudno mi to opisać, ale jest to wszystki tak fantastycznie zbudowane - takie nie wsiuńskie, ale blichtr Ameryki nad Wisłą. Humor nawiązania do kilku filmów lat 80-90tych i do piosenek disco polo w dialogach - np. boże, Boże Bożenko... :) Super widowisko - i jeszcze ten początek - mega, nie powiem co i kto żbey nie psuć wam zabawy ;)

ocenił(a) film na 6
pikpik9

byłem, widziałem, posłuchałem, pośmiałem się...czasami tylko zdarzy się jakiś prymitywny kotlet, czasami też poziom absurdu przekracza zdrowy rozsądek, ale ogólnie pozytywne klimaty roztacza ten film

pikpik9

Byłam wczoraj w kinotece - bajka - dosłownie!
Strasznie jaskrawy, chwilami wręcz przerysowany, lecz widać, że wszystko zamierzone i przemyślane. Nie ma bylejakich bohaterów, nawet drugi i trzeci plan pełen jest zapadających w pamięć postaci. Jest też mrugnięcie okiem do kinomanów, bo nawiązuje do Titanica, Funny Games czy Aż poleje się krew

sukineczka

ja idę dopiero w sobotę ale już się nastawiam na dobrą zabawę, bo o to w końcu w tym filmie chyba chodzi :)

arabipak1

też byłem i mam to samo jak wy, fajny z dobrym tempem ale i przerysowany. Niemniej pomysł ktoś miał z tym dzikim zachodem z braćmi blondynami jako mordercy. Muzyka po prostu śmieszna jak się ogląda i nagle zaczynają grać. Ogrodnik niezły aktor trzeba przyznać

ocenił(a) film na 7
jaszczyk77

Byłem dziś na seansie, film bardzo udany, w końcu trochę prawdziwego poczucia humoru w polskim kinie, brawo! Muzyka świetna mimo że disco polo samo w sobie mnie odrzuca, tutaj było to wszystko dobrze dawkowane i bawiłem się świetnie.
Zapraszam do przeczytania mojej recenzji filmu, będę wdzięczny za wszelkie komentarze:
http://czarnadziura.weebly.com/blog/disco-polo

wakeup

Myślisz, że go nominują do Oscara?

ocenił(a) film na 7
digital_nirvana

Jestem szalony, myślę że tak, będzie nominacja i statuetka! Albo kilka.

pikpik9

jak dla Mnie to film nie był za specjalny

miron_cch

Zgadzam. Się w 100 proc.

digital_nirvana

dupy nie urywał

miron_cch

Nie wiem, co brał scenarzysta, producent i reżyser, że do końca nie zauważyli, że film w zasadzie nie ma fabuły, ale chętnie wziąłbym numer do ich dealera, bo to cholerstwo musiało być bardzo mocne ;)

ocenił(a) film na 1
digital_nirvana

pozytywne komentarze = dobre dragi ?

ocenił(a) film na 4
miron_cch

Gniot. Niestety.

ocenił(a) film na 1
redreddaisy

Potwierdzam

redreddaisy

Przeorał mi mózg strasznie ten film... Czegos takiego jeszcze nie widzialem 0_o