Django

Django Unchained
2012
8,2 542 tys. ocen
8,2 10 1 542387
8,1 95   krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

...ma dziś 503 głosy. Ciekawe ile będzie po premierze "Django Unchained'? Zapewne kilka razy więcej.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9
_ENKI_

Nie tak dawno miał 480. Szkoda bo to jeden z najlepszych spaghetti westernów - Corbucci podobnie jak Tarantino osiąga mistrzostwo w posługiwaniu się zamierzonym(?) kiczem i przerysowaniem, a do tego dochodzi jeszcze ogromna (jak na owe czasy) dawka przemocy, czarny humor i wyśmienity soundtrack. Fani Quentina powinni być zadowoleni - przypuszczam, że nie tylko ilość głosów, ale też średnia "starego Django" nieźle podskoczy... ale to dobrze bo kult jakim otaczam ten film przestanie zalatywać hipsterstwem :)

ocenił(a) film na 9
UNCLE_filmweb

Dobrze, dobrze:-) Jest szansa, że po obejrzeniu filmu Tarantino część osób zainteresuje się spaghetti westernem i gatunek wróci do łask.

ocenił(a) film na 10
_ENKI_

pewnie pojawi się na DVD i BD jak było z Lady Snowblood po Kill Billu

ocenił(a) film na 9
Meserszmitt9

Stary "Django" na Blu-Ray pojawił się bodajże w 2010 roku.

ocenił(a) film na 10
_ENKI_

mam na myśli to że pojawią się one znowu na sklepowych półkach (np. teraz raczej nie znajdziesz Django z Nero w empiku itp. ale kiedy pojawi się Django Quentina to dystrybutorzy wrócą do starych tytułów)

ocenił(a) film na 9
_ENKI_

Dziś, dokładnie miesiąc później ma już 706 głosów.

ocenił(a) film na 10
_ENKI_

A niech ma więcej. Np. dopiero w tym tygodniu będę go oglądał. Tak to jest, gdy tworzy się remake i to naprawdę dobry. Podejrzewam, że dużo ludzi obejrzy teraz pierwowzór, bo wcześniej (tak jak np. ja) wcześniej o nim nigdy nie słyszało.

użytkownik usunięty
mmaciejaszek

Nowy Django to nie remake.

ocenił(a) film na 10

No to w takim razie, moja kompromitacja na całej linii :) Ale nie widziałem jeszcze filmu :)

ocenił(a) film na 9
mmaciejaszek

Ee tam zaraz kompromitacja ;-)

ocenił(a) film na 7
_ENKI_

Wiesz. To akurat dobrze. Tarantino zawsze budowal swoje historie wokół starych filmów. Gdyby dziś na ekrany wchodziły Wściekłe psy to Miasto w ogniu również bardzo skoczyłoby w górę. Taki sam los spotkal Znikający punkt, gdy Quentin kręcił Death proof.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

To bardzo dobrze, przecież nie mówię, że źle:-)