PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520084
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

żarty

ocenił(a) film na 4

nie wiem skad taka dobra ocena ponad 8.Film nie jest wciągający i przede wszystkim za długi. moja ocena to pięc co najwyżej.

marcin11_filmweb

Ja bym dał na pierwszym miejscu w rankingu "Małolaty na obozie".

ocenił(a) film na 9
Savio_Dan

"Małolaty na obozie" są poza konkurencją.

ocenił(a) film na 9
skiza

Jest moc. :D
A Django to chciałbym oglądnąć ale w kinie nigdy nie leciał w odpowiedniej dla mnie porze. :?

ocenił(a) film na 7
Savio_Dan

A to źle że komuś subiektywnie podoba się kino lekkie i familijne ;)?

Vanillia

Bardziej chodzi tu o coś innego.

ocenił(a) film na 7
Savio_Dan

No to o co ? Jak nie o to, że ktoś woli luźne filmy niewymagające bardziej od autorskiego kina, które bywa ciężkie i nudne w niektórych przypadkach dla wielu osób ? Niektórzy się do tego po prostu nie przyznają ;p Ja osobiście nie lubię Tarantino. Chociaż Django przypadł mi wyjątkowo do gustu.

Vanillia

Jeśli ktoś lubi luźne kino familijne to niech się nie bierze za filmy Tarantino, bo to nie ma sensu. A jeśli już chce się zabrać to niech się odpowiednio przygotuje.

ocenił(a) film na 7
Savio_Dan

Dlaczego? Ja uwielbiam np komercyjne animacje disneya, pixara. Większość starych produkcji ma u mnie wysokie noty, bo sprawdzają się w swojej roli. Podobają mi się też niektóre produkcje familijne. Idąc Twoim tokiem myślenia powinnam się przygotować i inaczej nastawić na filmy np Tarantino, znam jego styl, zatem wiem czego się spodziewać i niestety moim zdaniem po obejrzeniu kilku jego filmów - nic specjalnego :) Przereklamowany, popularne nazwisko, często chwalony, więc nie wypada krytykować. Mam nieodparte wrażanie, że gdyby nie był reżyserem swoich filmów, a mogły nie zmienić się w swojej postaci miały by inne noty (niektóre) bo przecież kiedyś się na czymś wybił. Także Twoim zdaniem powinnam nie wybiegać poza ramy banalnych produkcji ? Jednak np uwielbiam kino Bergamana, przynajmniej po tym co widziałam. Po prostu Tarantino jest specyficzny i nie wszystkim przypadnie do gustu, nie oznacza, że się nie znają, czy że mają pomijać jego dorobek, bo uważam, że należy oglądać jak najwięcej :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
marcin11_filmweb

Zgadzam sie. Nuda. Humor dla nastolatkow. Waltz gra tak samo jak w bekartach wojny. I te dialogi tarrantinowskie i to przedluzanie. Jezeli to jest dobre kino to ja juz sie chyba naprawde nieznam.

ocenił(a) film na 4
Ibrah

WITAJ!!! Waltz nie zagral tak swietnie jak w BEKARTACH WOJNY i zupelnie nie rozumiem za co on dostal tego oscara za role 2 planowa... Mam nadzieje ze zauwazyles jak w DJANGO rewelacyjnie zagral SAMUEL L.JACKSON. Nie uwazasz ze to wlasnie on powinien dostac oscara bo przycmil innych 2 planowych aktorow???

ocenił(a) film na 4
punisher822_filmweb

Napewno jackson zagral najlepiej ale czy na oscara zasluzyl? Ogladalem pulp fiction jak mialem 18 lat i sie tak tym podjaralem wtedy. U tarrantino nic sie nie zmienilo niestety. Brak ewolucji. Zatrudnia lepszych kamerzysow scenografow itd. Najwiekszy plus quentina to muzyka. Reszta to infantylna historia z nudnymi dlugimi, bez konca dialogami

ocenił(a) film na 4
Ibrah

Zastanawia mnie dlaczego jego nudne i przegadane filmy czesto duzo za dlugie zgrnija oscary??? Tej magii chyba nikt nie wytlumaczy???

punisher822_filmweb

"Artysta " też dostał i co z tego
gniot pozostanie gniotem nawet z workiem oscarów

ocenił(a) film na 4
Ibrah

Probuje ci dac zaproszenie do znajomych ale cos nie udaje sie... Mozesz mi wyslac zaproszenie z twej strony?

ocenił(a) film na 4
marcin11_filmweb

Zaraz pewnie poleca gromy w moim i twoim kierunku ale zupelnie sie zgadzam co do tego co pisales na temat filmu DJANGO! Film jest zdecydownie za dlugi a ciagle dialogi psuja przyjemnosc ogladania... Calkiem niedawno byl w kinach rewelacyjny western dosc mocno pominiety przez komisje oscarowa a nazywal sie PRAWDZIWE MESTWO... Widziales ten film??? PS.A JESLI CHODZI O OSCRA DLA CH.WALTZA ZA ROLE 2 PLANOWA TO ZDECYDOWANIE NIE ZASLUZYL. ZAGRAL DOBRZ'DJANGOE TO FAKT ALE NIE TAK REWELACYJNIE ABY ZA TO DOSTAC OSCARA. UWAZAM ZE SAMUEL L.JACKSON ZA ROLE 2 PLANOWA W"DJANGO"POWINIEN ZGARNAC OSCARA BO ZAGRAL Z TAKA CHARYZMA I TAK REWELACYJNIE ZE DO TERAZ CIARY MI PRZECHODZA JAK SOBIE PRZYPOMINAM JEGO ROLE...

ocenił(a) film na 9
marcin11_filmweb

zawsze mnie rozwalaja takie dyskusje; to ze Ciebie film nie wciagnal, nie oznacza ze innych nie wciagnal, itd. itp
a mnie zaskakuje narzekanie na dlugie dialogi - no coz - jak dla mnie wcale nie byly ani za dlugie ani za nudne - lecz w sam raz; widocznie w dobie kultury obrazkowej najlepiej zeby dialogow nie bylo w ogole, ewentualnie nalezaloby pozostawic jakieś onomatopeje czy pojedyczne "f.ck", "motherf.cker", "god damn it", itp.

ocenił(a) film na 8
jims

Dokładnie. No i jeszcze brakowało pościgów samochodowych z "fajerwerkami".

ocenił(a) film na 4
DRW

A ta krew bryzgajaca non stop. Rany po pociskach jak po kulach armatnich, strzelaniny. W filmie krew sie lala z ekranu. Prosta rozrywka dla prostych ludzi.

ocenił(a) film na 8
Ibrah

Ja jakoś nie zwracałem szczególnej uwagi na tą bryzgającą krew. Zresztą u Tarantino zawsze to jest przejaskrawione.

ocenił(a) film na 4
jims

Wkurza mnie takie generalizowanie. Jak juz narzekam, ze dialogi zadlugie i nudne to juz musze byc bezmozgiem ktorego tylko obraz interesuje. Ostatnio ogladalem bog mordu polanskiego. Film z 4-ma aktorami i z samymi dialogami, dyskusjami i jakos mi nie przeszkadzalo, ba caly film byl zbudowany na dialogach. No ale one wtedy mialy sens a u tarantino jest pierdzielenie o jednej rzeczy przez 15min. No i jeszcze Waltz z 2 oscarami za te sama role, bo przeciez praktycznie niczym sie nie roznia od siebie postacie zagrane przez niego w django i inglourius bastards.

ocenił(a) film na 9
Ibrah

ależ nikt tu nikogo nie nazwał bezmózgiem; po co te emocje i kąpiel w gorącej wodzie? do odbioru obrazu tez potrzebny jest mózg :)
sztuką jest pierdzielić o tej samej rzeczy 15 minut i dłużej; oczywiście nie każdy musi to lubić - ale to wcale nie oznacza, że to nie ma sensu i że nie warto :P

ocenił(a) film na 10
Ibrah

Serio nazista z Bękartów jest dla Ciebie dokładnie tą samą postacią, co dr Shultz w Django? Jedyne podobieństwo, to elokwencja obu postaci, poza tym są zupełnie różne.

ocenił(a) film na 4
durendalos

No tak. Jeden poluje na zydow a drugi na bandytow.

ocenił(a) film na 10
Ibrah

Marna prowokacja.

ocenił(a) film na 4
durendalos

Chyba nie wiesz co oznacza slowo prowokacja. Postacie jak postacie, wystepuja roznice, natomiast sposob "gry" waltza jest identyczny. Ta sama mimika, poczucue humoru i dlugie monologi (to juz raczej kwestia scenariusza)

ocenił(a) film na 5
marcin11_filmweb

Też odniosłam takie wrażenie, chociaż Tarantino lubię.

ocenił(a) film na 8
marcin11_filmweb

Film ciekawy do czasu spotkania z Calvinem Candie, potem jest już nudniej...