i znowuż kolejny świeży film i kolejne zbyt wysokie miejsce w rankingu.. już 10 a niebawem pewnie wyprzedzi swojego poprzednika "pulp fiction" co dla mnie jest absurdem. no cóż trzeba chyba pogodzić się z tym, że nowa generacja filmwebowiczów przejawia inne wartości i docenia w filmach ich łatwość, lekkość, przyswajalność.. Tak samo Nietykalni.. Ogólnie filmy dobre, ale daleko im do piedestału i zdecydowanie przecenione. Moim skromnym zdaniem. Zresztą i tak nic nie wniosę :)
Żadne tam arcydzieło i daleko mu do kompletności. Pozycja w pierwszej dziesiątce jest śmieszna. W ogóle sama dziesiątka jest śmieszna w 70 %
Bez obrazy dla ciebie mało filmów widziałeś i nie jesteś zbyt wymagający jeśli chodzi o filmy skoro każdej części Zmierzchu dałeś 8. Saga Zmierzchu jest co najwyżej średnia, a Django bardzo dobry. Dla mnie Pulp Fiction najlepszy potem kolejno na dość wysokim poziomie Wściekłe psy. Django gdzieś tak na poziomie Bękartów.
Nie oglądałam filmu więc nie wiem czy zasługuje na to by być na 3 miejscu czy nie także nie będę się wypowiadać. Widocznie coś musi być w tym filmie, że się utrzymuje cały czas w rankingu i to na tak wysokiej pozycji.
Tak nowy film Nietykalni, który utrzymuje się na 3 pozycji.. Po prostu obecna młodzież ogląda filmy, które wychodzą teraz w kinach a rzadziej coś, co było kręcone 20, czy 30 lat temu. Oceniają film dość wysoko co szybko rzutuje na top 100. Sam nie widziałem wielu klasyków, ale staram się je sukcesywnie uzupełniać i pogłębiać swoja wiedzę oraz gust. Ale jak to mawiają każdemu według potrzeb ;)
Dla mnie film wręcz idealny a dotąd nie lubiłem tarantino(a na dodatek niektóre zwiastuny w ogóle nie przypadły mi do gustu). Żałuję ,że nie obejrzałem go w kinie bo długo będzie mi czekać na produkcję o zbliżonym poziomie(chyba tylko hobbit w tym roku będzie w zasięgu django ale to w ogóle inne gatunki).
Większość ludzi za największa wadę Django uważa fakt ,że jest on świetnym filmem, a zarazem jest nową produkcją zagrażającą w rankingu klasykom gatunku, przynajmniej ja to tak odbieram i jest to dla mnie śmieszne.
Kolejny idiota, jak jest w top 10, to oznacza, że zostal tak oceniony.. idz narzekac gdzie indziej, wypowiedz sie na temat filmu a nie na temat jego miejsca w rankingu.