Prosiłbym o krótką informację.
Film na pewno nie nadaje się dla dzieci jest w nim wiele krwi, strzałów w głowę oraz zdaża się strzał w krocze. Poza tym bardzo wulgarny język.
tylko wyrodni rodzice zabaliby dzieciory na ten film ...
to film dla dorosłych!
Polecam !
W USA jest taka kategoria, że dzieci mogą zobaczyć w towarzystwie dorosłych - co mówi DiCaprio w zwiastunie - można różnie podchodzić do kategorii wiekowych, ale u nas tego i tak nikt nie przestrzega.
Chodzi o mi jakieś sceny drastyczne np w Kill Bill 2 taką sceną jest wyjęcie oka Daryl Hannah, choć czy można dziś dzieci wychowane na Pile i innych horrorach czymś przestraszyć ?
Może źle się wyraziłem z tymi dziećmi, nie chodzi o małe dzieci, a już bardziej taką młodzież 14 i 15 lat - brać na to gówniarzy czy nie ? ( nie moje ale prosiły by ich zabrać, a rodzice nie mogą )
jezeli dzieciory są kumate i zdają sobie sprawę z tego jakie filmy kręci QT to jak najbardziej! natomiast jeżeli jest inaczej niż pisałem to lepiej zabrać je na coś lżejszego,albo jest trzecia alternatywa,mianowicie puścić im jakiś poprzedni film quentina i zobaczyć jaka będzie reakcja.
poza tym film trwa prawie 3 h i to już może je trochę zniechęcić.
Opowiem panu rzecz z autopsji jak się zmieniły normy tego co młodzież może oglądać, pamięta pan serial Tulipan - otóż w mojej młodości gdy byłem gówniarzem film leciał po Dzienniku Telewizyjnym po 20 i było ostrzeżenie - film tylko dla dorosłych - a dziś ten sam serial leci już bez ostrzeżenia, jedna z powtórek leciała popołudniu i nie było dyskusji społecznej jak w latach 80-tych.
Jestem tego w pełni świadomy - w latach 90-tych była wielka afera o Archiwum X (po fali protestów również było dla dorosłych). Jakiś czas temu na jakimś kanale widziałem odcinek i był oznaczony "Od lat 12" :)
A co do Django - wszystko to co jest napisane w innych komentarzach jest prawdą.
to z psem nie było takie straszne jakby mogłobyć nie rozumiem dlaczego dopiero wtedy refleksja naszła waltza,jakby się zabrać za statystyki to gorzej skończyła kupa białych z m in odstrzelonym kroczem etc etc
Nie dla dzieci - zdecydowanie. Nie jest to Kill Bill, ale jak już się coś dzieje to Tarantino leci po całości.