Czy ktoś zauważył , rozpoznał Franco Nero ? Może ten post już był, jeśli tak, to przepraszam. W
każdym razie znakomity smaczek. :)
To oryginalny Django :)
Był wyraźnie zdziwiony, że czarny ma tak na imię jak on sam, dla pewności poprosił Foxxa o przeliterowanie. No i wiedział, że "D is silent" :)
Dokładnie tak, jak piszesz. Dodałem to w ciekawostkach. Tylko rodzi się pytanie dlaczego w napisach postać Nero jest podpisana jako Amerigo Vessepi? Znając QT pewnie powiedziałby, że to dla zakamuflowania tego kim był w przeszłości ;) Gdyby ktoś znalazł jakieś wytłumaczenie to wrzućcie tu.
Przecież sam Django mówił pod koniec filmu, nie pamiętam dokładnie, ale "że czas już zrobić użytek z trumny i w końcu pogrzebać Django", to oczywiste, że zmienił nazwisko. Co do samej sceny w Unchained, to dla mnie jest ona najlepszą w całym filmie, zarówno pojawienie się Nero, zapytanie o imię i jakże znaczące białe rękawiczki, które ma na sobie Django - świetne. Niestety cała reszta w żaden sposób mnie nie zachwyciła.
ile ludzi , tyle opinii :) A tego "czas już zrobić użytek z trumny i w końcu pogrzebać Django" nie wyłapałam, dzięki ! :)