PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 522 tys. ocen
8,3 10 1 522040
8,4 103 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Będziemy bawić się razem, czy na ten film lepiej pójść z kolegami?

Mabakay

A lubi Tarantinowskie klimaty?!?

Mabakay

jasne. zabawa na 100%. nic tak nie zbliża ludzi jak okrucieństwa niewolnictwa i latające flaki.

Call-me-hell

To w końcu Tarantino, więc flaki muszą być... ale żeby znowu tak latały po ekranie to nie zauważyłam!

lilo_10

Krew to ja tam widzialem, nawet hektolitry, ale flaki? To nie jest Piła.

Call-me-hell

Czy mozesz sprecyzować w której scenie widziałaś latające flaki? Albo nawet jakiekolwiek flaki?

fikolaja

jak sie przyjrzec to były..konski leb albo glowa jego pana.. chociaz jakby dokladnie przedefiniowac to byly "srzepki materii" a "flaki" to w Bravehearcie jak mu jelita na wierzch wyciagali (Kurcze - polskie literki mi zdechly :o( Grrr... )

lilo_10

No ja tam widzę bryzgającą krew, a nie flaki.

ocenił(a) film na 7
lilo_10

To nie flaki tylko krew rozchlapana. Ja flaków też nigdzie nie widziałem.

lilo_10

Nie ma żadnych flaków w braveheart.

Krisss25

Stąd mój CUDZYSŁÓW (bo były tylko w domyśle..)

fikolaja

w domu Calvina, kiedy Django wraca po swoją żonę i list, wynikła strzelanina z całą kompanią białych. W jednej scenie przed poddaniem Django strzela schowany za trupem białego, w którego strzelają niecelnie inni i wtedy leci jelito. Więc flaki są. Trzeba oglądać dokładnie.

g6_mariusz

Nie leci żadne jelito. Masz chłopie niezłą wyobraźnię. To tylko beyzgająca krrew,przeglądałem ten kawałem 10 razy w slowmotion bo dalem wiarę temu co napisaleś. Teraz tylko utwierdziłeś mnie w przekonaniu iż flaków w filmie nie ma. Byćmoże rozrywane kawałki ciala są. Ktoś napisal o kawałkach mózgu, ale w ujęciu, które trwa 25 setnych sekudny trudno jest to odróznic od rozchlapanej krwi. Tak czy inaczej latających flaków nie ma.

fikolaja

faktycznie, kawałki ciała i strzępki ubrania w jednym momencie mogły mi się z tym pomylić.

g6_mariusz

:) Ważne, że krew przepięknie chlapie.

ocenił(a) film na 9
Mabakay

Ja bym na żaden western dziewczyny nie brał;P

ocenił(a) film na 9
Mabakay

Nie wiem, czy cię z wódką wpuszczą do kina. Już prędzej z kolegami wpuszczą.

ocenił(a) film na 9
Savio_Dan

Zauważ, że chodzi o drugą połówkę. Na wejście z pierwszą znalazł już pewnie sposób.

ocenił(a) film na 9
pumpernikiel_2

Właśnie też mnie to intryguje.

ocenił(a) film na 9
Savio_Dan

Zapewne połówka zostanie przed kinem, zrobiona. Drugą połówkę oczywiście można zabrać na seans...
I podzielić się ową połówką z kolegami także można.

ocenił(a) film na 9
bol7son

Najlepiej podzielić się połówką z połówką na pół.

pumpernikiel_2

z połówką?? lepiej z ćwiartką !

ocenił(a) film na 9
Mabakay

Ja bym była bardzo zadowolona gdyby ktoś mnie zaprosił na ten film, zatem zaryzykuj ;D.

ocenił(a) film na 9
Kassandra85

W takim razie jesteś jedną z nielicznych, tych wyjątkowych ;). Osobiście znam tylko jedną kobietę, która uwielbia Tarantinowskie klimaty.

ocenił(a) film na 9
jarassek

Jak można nie kochać Tarantino ;)? Toż to sama radość z oglądania Jego filmów :).

Kassandra85

To ja Cię zapraszam:P

ocenił(a) film na 9
piczympoom

Zatem idziemy na "Django" ;P.

Kassandra85

Gdzie i kiedy?:D

ocenił(a) film na 9
piczympoom

Skoro jutro premiera, to jutro, a gdzie?? Coś się wymyśli ;D.

ocenił(a) film na 9
Kassandra85

Dużo kobiet, zresztą nie tylko kobiet bo mężczyzn tak samo, ma problem ze zrozumieniem humoru Quentina. Dla przykładu: oglądałem ze znajomymi ostatnio właśnie Django i niektórzy nie pojmowali co jest śmiesznego w sytuacji gdzie biały doktor, dentysta spisując rachunek za kupionego murzyna prosi drugiego murzyna żeby przytrzymał mu strzelbę, którą 2 minuty wcześniej zabił drugiego białego człowieka - właściciela owego murzyna - poezja :) :).

Wg. mnie całe piękno Tarantinowskich filmów zawiera się właśnie w takim skrajnie balnalno-inteligentnym humorze.

ocenił(a) film na 9
jarassek

To jest właśnie esencja Jego filmów, diabeł tkwi w szczegółach :D.

ocenił(a) film na 8
Kassandra85

Szczegóły to on ma dopracowane, humor tez mi odpowiada w 100%, ale zawsze przesadza z rozpierducha pod koniec ;)

ocenił(a) film na 9
JestemSpokojny

Ja tam lubię te Jego "rozpierduchy" :D.

ocenił(a) film na 8
Kassandra85

Kwestia gustu, chodzi mi miedzy innymi o to jak zdmuchnęło Lare- dość nienaturalnie ;) ale trzeba przyznać ze motyw z gościem który podczas tej strzelaniny dostał w jedna nogę, potem 2 a na koniec upadł na niego jeszcze jeden facet było mocne :D

ocenił(a) film na 9
JestemSpokojny

To było trochę nienaturalne, tak jak to, że jeden oberwał chyba z 10 strzałów w jedną nogę, 10 w drugą, w ręce, a nadal jako tako egzystował, ale można na to przymknąć oko, bo to są właśnie te tarantinowskie "rozpierduchy" ;D.

ocenił(a) film na 9
Kassandra85

Bo kino Tarantinowskie już chyba do końca będzie miało jakiś % nawiązań do kina klasy B. Quentin i jego sentyment :P.

ocenił(a) film na 7
Mabakay

To zależy co kto lubi przecież. Jedne laski lubią komedie romantyczne, inne rzeźnickie horrory, a inne kino sensacyjne.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Przecież kobieta też człowiek. Ale dziwią mnie reakcje chłopów na wieść, że jakaś laska lubi Tarantino.

ocenił(a) film na 7
Savio_Dan

A gdzie ja napisalem że kobieta nieczłowiek? Poza tym film to nie jest kwestia reżysera, ale konkretnego dziela. Tarantino jest najlepszym przykładem, bo stworzyl w swojej karierze film arcydzieło i stworzył nieziemskiego gniota.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Nie napisałeś. Ja napisałem ze względu na zdziwienie o pytanie, czy warto iść z dziewczyną na Django.
Nie lepiej jest samemu zapytać ją czy kręcą ją klimaty tarantinowskie? Jeśli nawet nie widziała jakiegoś filmu - zapoznać ją z wcześniejszą twórczością reżysera i zobaczyć jej reakcję.

ocenił(a) film na 7
Savio_Dan

Nie wiem czy to dobra koncepcja, bo przy Kill billu ten film wypada słabiutko i wtedy ktosc moze sie rozczarować.

ocenił(a) film na 8
Mabakay

Co to za druga połówka skoro wahasz się czy zabrać ją na Tarantino? :|

ocenił(a) film na 9
Revenga

A co to za różnica. Wódka to wódka. :D

ocenił(a) film na 8
Savio_Dan

Słuszna uwaga. Ale zawsze dobrze napić się w towarzystwie Quentina.

ocenił(a) film na 9
Revenga

Like you?

ocenił(a) film na 8
Savio_Dan

Ty chyba też nie pogardzisz ;))

ocenił(a) film na 9
Revenga

Więc czemu nie, koleżanko. Lecim do Quentina.

ocenił(a) film na 8
Savio_Dan

Chętnie, bardzo chętnie, ale w kombinacji z Waltzem, ok?

ocenił(a) film na 9
Revenga

I Kerry Washington?

ocenił(a) film na 8
Savio_Dan

Jeżeli taka jest Twoja wola...

ocenił(a) film na 9
Revenga

Ewentualnie Laura Cayouette. Też pięknie wyszła.