PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 522 tys. ocen
8,3 10 1 522040
8,4 103 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

To dyskusja na temat masek-kapturów. Tarantino dość nieudolnie odgrzał tu swoje pomysły z Pulp Fiction i Wściekłych Psów.

ocenił(a) film na 8
Leszy2

Najgorsza? Byłem na tym w filmie dwa razy i za każdym razem cała sala płakała ze śmiechu w tym właśnie momencie

ocenił(a) film na 10
jangru1804

Nie zmienia to faktu, że była to najgorsza scena. Odgrzewany kotlet. Na dodatek nie pasujący.

ocenił(a) film na 10
jangru1804

Zgadzam się - dla mnie ta scena jest właśnie najlepsza :)

Leszy2

Co konkretnego Tarantino skopiował z Pulp Fiction w Django? Jak użytkownicy powyżej, to jedna z moich ulubionych scen.

ocenił(a) film na 10
szmyrgiel

Nie tylko z Pulp Fiction. Chodzi mi o takie absurdalne, nie mające znaczenia fabularnego, dialogi. Wizytówka Tarantiny. Jest ich dużo w Pulp Fiction, w Wściekłych Psach i nie tylko. W tamtych filmach są świetne. Tu, nie pasują. Zwłaszcza, że są typowe dla niego. Gdy usłyszałem ten dialog, od razu pomyślałem: 100% Tatantiny w tarnantinie. Ale przegiął.

Leszy2

Faktycznie, ta scena nie wcale potrzebna, niczego nie wprowadza i wygląda jakby wzięła się z zwykłej komedii, ale jakoś kompletnie mi to nie przeszkadza i nadal uważam, że jest zabawna. Możesz uważać inaczej, ale takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 7
Leszy2

Faktycznie najgorsza...na początku jest śmieszna, ale ciągnie się za długo i jak dla mnie w ogóle do Tarantino nie pasuje...bardziej jak Monty Python dla ubogich

ocenił(a) film na 10
maras86_2

Zgadza się. Jest w tym coś z Monty Pytona.