PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 522 tys. ocen
8,3 10 1 522040
8,4 103 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Czemu dr Schultz po zabiciu Calvina odwraca sie i mówi "przepraszam ale nie mogłem się
powstrzymać" zamiast powystrzelać resztę przeciwników, w tym gościa z dwururką, tak samo jak
Django w następnym ujęciu ? Bardzo możliwe że coś przeoczyłem. Z góry dziękuję za wyjaśnienie.

użytkownik usunięty
ziomal0906

Model pistoletu używany przez dr. Schultza ma pojemność dwóch naboi. Na początku wpadłem na to, że po prostu zabrakło mu amunicji, wcześniej zabił tym pistoletem szeryfa. Jednak King Schultz był mądrym człowiekiem i wydaje mi się, że wpadłby na to, żeby uzupełnić amunicję przed wizytą w Candylandzie.

ocenił(a) film na 9
ziomal0906

tak jak przedmówca mów modle ma 2 naboje ale o ile sie nie mysle strzela oboma naraz, Django by zaskoczony no i nie mial broni wiec musialo minac troche czasu zanim zaczal dzialac.

ziomal0906

Dzięki za wyjaśnienie. TEMAT ZAMKNIĘTY

ocenił(a) film na 8
ziomal0906

Mi się z kolei wydawało, że po tym rozszarpaniu czarnego przez psy, Schultz miał okropne wyrzuty sumienia, a chcąc zginąć postanowił przynajmniej zabrać taką kanalię, jaką był Candie, a następnie po prostu umrzeć i mieć to z głowy :D to tylko moja opinia, nie wiem, co tam sobie myślał Tarantino, ale znając jego, Schultz strzelił do niego ''bo tak mu się zachciało'' i nic więcej :D

Ted34

też ciekawa koncepcja

ocenił(a) film na 9
ziomal0906

Bo to film ! Miało być śmiesznie i z impetem no i w stylu gry Waltza - teatralnie !