PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 522 tys. ocen
8,3 10 1 522040
8,4 103 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Tarantino to facet, który nie jest całkiem normalny, jego fascynacja zabijaniem jest nie do ukrycia
w kazdej jego produkcji. Beznadzieja i to spoleczeństwo, ktore widzi w jego obrazach jakąś idee
do przekazania, to jakaś bzdura, ludzie przecież on jest czubkiem i śmieje się z Was że
zachwycacie się tymi jego "makabreskami"...

ocenił(a) film na 7
malizia77

Proszę cie nie wypowiadaj się, jeżeli dla ciebie ten film był krwawy i uważasz że tarantino nie jest normalny, nie wiesz kto to jest nienormalny reżyser

ocenił(a) film na 1
PiotrHp

Będę się wypowiadać bo mam takie prawo!!! I nie zmienie zdania bo akurat tobie sie ten obraz podobal. Ja uważam ten film za beznadziejny, środki przekazu związane z "przenoszeniem w czasie pewnych zachowań" - czarny niewolnik, łowcą nagród w okularach słonecznych, przyjmowany na salonach południa USA w tamtych czasach; nie robią na mnie wrażenia.

ocenił(a) film na 5
malizia77

Wiesz, każdy ma swój gust. Mi np "Django" nie przypadł do gustu. Dałem mu 5, bo za długi i strasznie przypominał "Bękarty wojny" tez Tarantino. Jego filmy są ciężkie dla widza, bo oprócz scen walk i morderstw z dużą ilością krwi scenariusz nie trzyma się składu i ładu. Jedno zasadnicze pytanie "Jaki biały w tamtych czasach oddałby życie za czarnego niewolnika" i to jeszcze niemieckiego pochodzenia był ten biały kompan? " Gdzie ten sam aktor w bękartach wojny grał też Niemca wybijającego żydów .
Brak słów jednemu widzowi się spodoba a drugi pójdzie spać :)
A najgorszym jego filmem według mnie był "Cztery pokoje". Niby komedia ale tak głupia że co pokój to miałem dość.

ocenił(a) film na 8
malizia77

To chyba lepiej, że Tarantino spełnia się jako reżyser, niż jako masowy morderca (piszę to, idąc tropem Twych przemyśleń). Czy to źle? A w ludziach, w których tkwią gdzieś tam w środku krwiożercze instynkty (takie malutkie), taki film je rozładowuje. To chyba też dobrze? I na koniec - śmiej się z nas do woli, jeśli sprawia Ci to ulgę, to jest to dobre.