PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Film Tarantino jak zwykle wart obejrzenia ale nie jest to jednak arcydzielo. W kazdym razie bardzo dobra rozrywka.
P.S. Moge sie przyczepic do przemian glownych bohaterow. Django ma skrupuly by zabic morderce przy synu a nie ma zadnych gdy zabijaja D'artagnan przez niego. A przeciez mogl go wykupic i zapewne nic by sie nie stalo.No i pozniej doktor nagle traci swoja zimna krew i rozczula sie na losem biednego D'artagnan. I w sumie doprowadza do katastrofy cala misje. Jak dla mnie to naciagane. Rozumiem,ze Trantino lubi sie bawic swoimi postaciami ale bez przesady. Takie nagle zmiany "natury" bohaterow mi sie nie podobaja. A i nie czaje o co chodzi z ta kobieta z zakryta twarza. Jest w grupie tych ludzi z psami. Przy akcji z D'artagnan i na koncu gdy Django zabija ją i jej kumpli w chacie. Oglada przedtem jakies slajdy. Myslalem,ze to kolejny zamaskowany msciciel a jednak nie. Dla jaj ona tam jest?:)

ocenił(a) film na 9
adi200022

"Nagłe" zmiany? Przecież Django miał całą zimę, albo i więcej czasu, w trakcie której zabijał ludzi dla pieniędzy. Widzimy tu jak bohater ze zwykłego emocjonalnego człowieka staje się zimnym mordercą dążącym po trupach do celu. Z kolei doktorek nie zabijał niewinnych ludzi dla przyjemności, odbierał życie tylko ściganym. Nie dziwi więc, że brutalna śmierć bezbronnego, błagającego o życie niewolnika go poruszyła. Dla Django było to duże ryzyko stracenia żony. Jak dla mnie to nie niestałość, a po prostu rozwój bohaterów :)

asztan

No jak dla mnie zeby sie tak zmienic potrzeba wiecej czasu. A morderca, ktory zabija, to czlowiek raczej z dosc cichym sumieniem;)Mnie nie przekonuja te przemiany jak wspomnialem. Bo chociazby jakby doktor tak sie martwil niewinnymi, to by nie zabijal ojca przy synu. Za kazdym trupem by ronil lzy itd.W tym filmie glownie skupiono sie na rozwalce(ktora jak zwykle cieszy widza)ale nie oszukujmy sie,ze celem tego filmu nie jest ukazanie jakichs glebszych tresci. Wasz punkt widzenia wedlug mnie jest tez troche wypatrzony poprzez kino bo tam ktos moze zabic w jeden dzien 20-40 ludzi i z umiechem na ustach isc spac. Zycie jest inne. Taka moja opinia.