PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520028
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

jak myslicie w jakich kategoriach Django otrzyma nominacje?

ocenił(a) film na 8
bibunio89

patrząc po nominacjach do złotych globów pewnie Di Caprio lub może Waltz za drugoplanowe role

ocenił(a) film na 7
bibunio89

duże szanse ma na nominacje za najlepszy scenariusz dla Tarantino + 2 dla aktora drugoplanowego (DiCaprio i Waltz). W każdej innej kategorii ma za dużą konkurencje, żeby cokolwiek ugrać, ale poczekamy zobaczymy.

zombie001

no ale nominacja za najlepszy film tez jest realna

ocenił(a) film na 7
lerman89

aaa racja, zapomniałem, że teraz w tej kategorii daje się 10 nominacji. "Django" więc rzeczywiście z pewnością się załapie.

bibunio89

Film, reżyseria, scenariusz oryginalny, aktor drugoplanowy - Di Caprio, montaż, zdjęcia, dźwięk i montaż dźwięku.

bibunio89

na pewno za rolę drugoplanową ma jak w banku

wojti_venom

Nominacji będzie z pewnością wiele, ale realne szanse na zwycięstwo ma tylko w 2 kategoriach: Scenariusz Oryginalny ( Quentin Tarantino) i aktor drugoplanowy (Di Caprio).
P.S. Tak jak było to w 2007 roku w przypadku Inflitracji( za rolę drugoplanową nominowano do złotych globów M.Wahlberga i J.Nicholsona, a do Oscarów już tylko samego M.Wahlberga) prawdopodobnie możemy spodziewać się nominacji tylko dla jednego aktora z Django; stawiam na Di Caprio :)

Lukas20

a czy z tych pierwszych recenzji rzeczywiscie wynika ze to Di Caprio wypadl najlepiej w Django?

ocenił(a) film na 5
M0RiARTY

no ale niektore koła krytyków w USA wyrozniaja Waltza a nie Di Caprio

ocenił(a) film na 8
student22

i to by bylo cos, drugi film u tarantino i drugi oscar:) ja jestem za waltzem.

bibunio89

film ,scenariusz , aktor drugoplanowy

ocenił(a) film na 8
bibunio89

Najpewniej rola drugoplanowa, scenariusz oryginalny i kto wie... może nawet najlepszy film? :)

ocenił(a) film na 7
bibunio89

Liczę, że Tarantino x2, najlepszy film i rola drugoplanowa.

qwertyu123

Mnie się jednak wydaje,,,że może na nominację oskarową załapie się tylko film. ogromne może muzyka, zdjęcia. Aktorskie kategorie raczej nie mają szans...Poszczególne koła krytyków wyróżniają: Lincolna, Mistrza, Wroga nr 1...i różnią się od nominacji do Globów...
Wydaje mi się jednak, że film ma szansę na sukces kasowy, a to ważne...bo przecież film jest dla widza.

ocenił(a) film na 7
agnieszka_kozinska

myślę, że scenariusz ma wielkie szanse( na nominacje), na pewno większe niż w głównej kategorii.

bibunio89

- film
- reżyser
- scenariusz
- muzyka
- zdjęcia
- montaż
- pierwszoplanowa rola męska ( bo w takiej widzę Waltza )
- drugoplanowa rola męska dla Leonardo

i w każdej kategorii zasługuje na statuetkę.

Tjall_Zapalczywy

Waltz wszedzie jest traktowany jako drupolanowy. Pierwszoplanowym jest Foxx

student22

Dla mnie postać dr Kinga Schultza to pierwszy plan;-) i życzę sobie, aby tak też tą rolę oceniła Akademia;-)

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
Tjall_Zapalczywy

ciekawe więc dlaczego film nie nazywa się "King"

ocenił(a) film na 7

mylisz rolę główną z tytułową ;)

użytkownik usunięty
bibunio89

Typuje że najpewniej za scenariusz i drugoplanową rolę męską.

Złote Globy nominowały
- film
- reżyser
- scenariusz
- aktor drugoplanowy 2x (dicaprio, waltz)

bibunio89

Z recenzji wynika, że Django jest na bardzo podobnym poziomie jakościowym jak Bękarty to i nominacje zapewne się pokryją:
Film
Reżyser
Scenariusz
Aktor drugoplanowy
Zdjęcia
Montaż
Dźwięk
Montaż dźwięku
I na razie wygląda, że nawet pomimo tylu nominacji nie dostanie ani jednej statuetki ...