Ostatnio wszędzie pełno "wspaniałych murzynów"-od Białego Domu zaczynając(taka moda)- to i w filmie Tarantina musi sie znalezc ale murzyn na dzikim zachodzie to troche marny pomysł a film ogólnie przeciętny-moja ocena 5/10 i to tylko dlatego ze film jest Tarantina
Brakuje mi filmów Tarantina typu Wściekłych psów czy Pulp fiction.Mysle ze Will Smith bylby lepszy w glownej roli
Właśnie z tych podanych aktorów, którzy byli brani pod uwagę w roli Django, Will Smith jest najmniej ciekawy. Ja tam najchętniej bym zobaczył Omara z serialu The Wire lub Chris Tuckera, ten drugi ponieważ gra same komiczne role, jestem ciekawy jak by sobie poradził w poważniejszej roli.
Napewno zagralby lepiej-Will Smith byl brany pod uwage ale pewnie wolal robic film z synem-1000 lat po ziemi co niezbyt mu wyszlo
"TACY jak ty" niestety nie mogą kończyć jako samotne matki w UK ani nigdzie indziej, gdyż forma TACY odnosi się do rodzaju gramatycznego męskiego :)
Zarejestrowałeś się na filmwebie tylko dla mnie? Bo z tego co widzę to chyba Twój PIERWSZY RAZ...jak piszesz.....Jak miło.... :)
Co oznacza wspaniali murzyni proszę spytaj czechu4don gdyż to Jego wątek i Jego określenie.
Co nie znaczy, że nadal jednym z powodów dlaczego ten film zasługuje wg mnie na 10 jest postać graną przez Jamie Foxxa... :)
O innych powodach pisałam w innym wątku. Ale tu z przyjemnością skupię się tylko na tym wspaniałym murzynie :)
nie rozumiem tylko po co od razu tyle nerwów...po co taki jad i tyle...zazdrości? :)))
Odpowiedzi nie będę dalej rozwijać, gdyż ja lubię DJANGO a Ty CONANA BARBARZYŃCE i MARTWICE MÓZGU...
na zakończenie tej przemiłej dyskusji foteczka z "martwicy"- specjalnie dla Ciebie:
http://www.filmweb.pl/film/Martwica+m%C3%B3zgu-1992-30990#picture-4
To nie jad, ani zazdrosc, tylko stwierdzenie oczywistych wnioskow, jakie mozna wyciagnac czytajac Twoje komentarze. PS Uwielbiam ludzi, ktorzy przed napisaniem kontragrumentow sprawdzaja profile innych by przeanalizowac ich gust. Jakie to typowe.
TACY czyli ludzie? Tak?
Ludzie czyli kobiety + mezczyzni? Tak?
Do tego doszedles Ty swoim logicznym wywodem?
Jakim wiec nadal sposobem udzie moga zostawac matkami ?
Niestety ludzie nie zachodza w ciaze i wsrod ludzi tylko kobiety moga zostawac matkami, wiec nadal uogolniona forma TACY czy LUDZIE jest bledna.
P.s. uwielbiam LUDZI ktorzy wchodza na filmweb nie po to by wyrazic swoje zdanie o danym filmie tylko po to by obrazac innych.
Nie moge miec opinii na temat Twojej opinii? Piszę SWOJĄ opinię i SWOJE argumenty. Choćby Tobie się nie podobały lub były niedorzeczne to każdy ma prawo oceniać jak chce.
Opinię na temat filmu lub mojej opinii- proszę bardzo. Po to jest to forum na filmwebie.
Ale ocenianie a nawet obrażanie już LUDZI i to na dodatek na podstawie ich opinii nt. filmu....
Na forach od czasu do czasu pojawiają się trolle, osoby które prowokują jakimś komentarzem.
To jest niesamowite zjawisko.
W wątku filmu Django również pojawił się taka sytuacja:
"http://www.filmweb.pl/film/Django-2012-620541/discussion/Niesamowicie+brutalny+ film.+Niestety+ale+jestem+zmuszony+obni%C5%BCy%C4%87+ocen%C4%99+za+epatowanie+br utalno%C5%9Bci%C4%85.,2192657"
całą dyskusję pięknie podsumował Pep_filmweb:
"Pep_filmweb
ocena: 10
8 dni temu
Polacy są cholernie łatwi jeśli chodzi o "trolling" ironie, sarkazmy... Śmiech mnie ogarnia gdy po takim wpisie, jaki zaserwował autor wywiązuje się kłótnia/dyskusja na kilkadziesiąt wpisów"
i tu mamy podobną sytuację choć mój wpis nie był prowokacją- napisałam, że daję 10 bo film jest Tarantino, że jest fenomenalny i że gra w nim Jamie Foxx.
W odpowiedzi w trybie natychmiastowym zostałam: samotną matką w UK na zasiłku i bez perspektyw, osobą czującą pociąg seksualny do Jamiego Foxxa, używającą najbardziej prymitywnych kryterium oceny, osobą małostkową a nawet przestałam być człowiekiem.....
Do konstruktywnej dyskusji nt naszych odczuć co do obejrzanego filmu w tym temacie znalazła się 1 osoba- założyciel. O ile szybciej można spotkać kogoś, kto jedynie umie obrażać i wywlekać jakieś swoje frustracje czy dać upust agresji. Bo ja nie widzę innego powodu do obrażania ludzi na tego typu forum.
"wspaniały murzyn" -po prostu zwykłe określenie-nie wiedziałem że będzie takie istotne-wymyśliłbym coś lepszego :)
Nie chcę Cię przekonywać do zmiany opinii ale dodam, że murzyn na dzikim zachodzie był już w filmie z 1992r. "Bez przebaczenia"
grał go Morgan Freeman.
jest jeden co mi sie podoba Wild Wild West. Djando mnie nie zachwyca-a ty widze jestes wielka fanka Tarantina wszystkie filmy 10/10 to jest powód ze ci sie podoba prawda?
Nie wszystkie filmy Tarantino oceniłabym na 10.
Nie wszystkie, które oglądałam mają ocenę na filmweb-ale te które mi się podobają oceniłam na 10.
Już np Kill Bill ma 9 choć to nadal dużo, prawda?
Nie dałam oceny np Death Proof ale gdybym miała to byłoby to 7.
Cztery pokoje jeszcze niżej.
Ale tak- ogólnie Tarantino uderza w mój gust.
Death proof ci sie az tak nie podoba? dziewczynie powinien podobac sie film gdzie laski zabijaja zboczonego czubka :)