PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Toż to czysty wstyd i kpina że ten film zajmuje 10 pozycję w światowym rankingu....tyle jest dobrego kina któremu nie dorasta do pięt

ocenił(a) film na 9
hanibal

Ojeju przecież ten film ma swietny klimat i dobrą fabułę, jeszcze do tego dochodzi świetna gra aktorska nie wiem czemu uważasz że to wstyd?

ocenił(a) film na 7
Mateusz5438

dlatego że wyznawcy Tarantino a przynajmniej większa część z nich oceniała ten film subiektywnie ...ja tam niektóre filmy lubię jego, ale ten po pierwsze patrząc z mojego punktu widzenia po prostu mi się nie podobał a patrząc obiektywnie dobra tam była jedynie gra aktorska Samuel.,DiCaprio reszta tez nawet nawet i to tyle dobrego w tym filmie ....tak jak mówię ....to jest na zasadzie działania fanów sagi zmierzch ....jeszcze nowej części nie ma a już oceniają ją na maxa ....sądzę że w tym przypadku wiele osób postąpiło podobnie ...bo to kino Tarantino.a ja przecież uwielbiam Tarantino to musi być film dobry

ocenił(a) film na 9
hanibal

spoko twoje zdanie ;)

hanibal

jestem pewien, że ty każdy film jaki uwielbiasz oceniasz bardzo obiektywnie, a każdą krytyke bierzesz sobie do serca i zmieniasz potem zdanie na temat konkretnego filmu...

Nie ma czegoś takiego jak obiektywne oceniane jeżeli chodzi o takie portale jak ten. Zawsze jak jest średnia ocena i duża popularnośc portalu to tak będzie nie zważając na to jaki film jest, chociaż wiadomo są odskoki. I takie filmy moim zdaniem to odskoki, ba, mogą sie nie podobać, ale ten film MA jakość, można dyskutować, czy zasługuje na taką ocene, ale chyba każdy widzi, że film został porządnie zrobiony, wiadomo, że zawiera dużo elementów komercyjnych ( to w konću tarantion ) i spodoba sie wielu ludziom. Fanatycy tarantino? Naprawde twierdzisz, że Tarantino ma ponad 200k fanów na filmwebie? :d Aż cieknie od ciebie subiektywnymi uczuciami i gniewem z tak błachego i głupiego powodu jak jakiś ranking (a inaczej - ranking popularności, nie jakości)

ocenił(a) film na 7
joshee

gniewem ??? nie rób żartów ....wyraziłem tylko swoją opinię a ty myślisz że to dla mnie tragedia i sporządzasz mój profil psychologiczny ...to miał być niby western ...western dla mnie to "Bez przebaczenia " Ostatni żywy bandyta" czy Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda" a nie parodia z asfaltem który niedawno zbierał bawełnę a za chwile strzela jak snajper wyborowy i tnie wszystkich na około tylko nikt jego trafić nie może ...to coś na styl filmu "Comando " z Arnoldem ...on stoi powala całe armie a jego kule sie nie imają

hanibal

Ale to Tarantino, tego nie ogarniesz.

ocenił(a) film na 7
MrBaggims

Tarantino kręci dziwne kino a nie słabe ...np "Wściekłe psy" akcja w jednym pomieszczeniu a film odjazd ...więc nie pieprz że nie ogarniam bo troche wiem o kinie

hanibal

Jemu pewnie nie o to chodziło tylko że ludzie dawali za nazwisko, bo ten zarzut się często pojawia.

ocenił(a) film na 7
Real19

no ja właśnie mówie że za nazwisko a on mnie skrytykował że nie ogarniam kina które on tworzy ...ja tak zrozumiałem ...a jak nie to niech wyraża sie jaśniej

hanibal

I masz w tym wszystkim racje, bo taki ten film miał być. Western to gatunek, w znakomitej większości, płytki aż do bólu(co nie oznacza, że słaby). Ten film nigdy nie miał zamiaru być kolejnym poważnym westernem, od samego początku podkreślał, że jest satyrą.

ocenił(a) film na 7
joshee

te tytuły ktore podałem jako moim zdaniem dobre jakoś płytkie nie są a też są westernami ...jeszcze parę by się znalazło innych też....ja rozumiem że ten film miał byc dziwny, mia być inny, że to w jakims rodzaju satyra miała być, ale nie kupuje tego w tym wykonaniu, akurat tym właśnie ...

hanibal

Dobre? Stwierdziłbym nawet że bardzo dobre, a nawet rewelacyjne :D

ocenił(a) film na 7
Real19

no właśnie ....

ocenił(a) film na 9
hanibal

nie jestem wyznawcą Tarantino. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora.

ocenił(a) film na 7
armarange

a czemu nie czytasz dokładnie i ze zrozumieniem???Napisałem że "wyznawcy albo ich większa część "...a nie określiłem kto jest wyznawcą a kto nie i kto oceniał ten film z czystym sumieniem bo mu się podobał a kto sugerował się oceną bo to film Tarantino bo sadzę że jest wielu i takich i takich ludzi ...ja np Lubie kino Olivera Stone, Lynchów i jak wybieram się na film tych czy innych reżyserów dużo oczekuje i przeważnie to dostaje,ale nie mam również oporów skrytykować gdy cos jest nie tak

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
hanibal

Ja tylko przekazuje, to co mam do przekazania, może trochę grzeczniej, bo skończy ci się dzień dziecka.

ocenił(a) film na 7
Pathetik9946

takich jak ty jedną dziurką nosa wciągam drugą wysmarkuje ,,,jak trefny koks

hanibal

Przyznaj się w końcu, że cię w gimnazjum prześladują.

hanibal

Ty to masz takie wpływy jak cwel w więzieniu hehe.

ocenił(a) film na 7
Pathetik9946

ty pewnie najlepiej wiesz jakie ma wpływy cwel na bazie ....wyłeś pewnie jak stara kur*wa gdy cię na kracie rozpruli ...i módl się chłopcze jak dam kumplowi do sprawdzenia twoje IP żeby się nie okazało że jesteś gdzieś z niedaleka

hanibal

Nie mam nic przeciwko. Wpadniesz do mnie cały, wrócisz w kawałkach. Postaram się, abyś był jeszcze brzydszy na ryju. Wiem, że to trudne z uwagi na twoją perfidną mordę.
P.S. Skąd wiesz co robią w więzieniu? Czyżby z własnych doświadczeń :)

ocenił(a) film na 7
Pathetik9946

Kraków heheh ...byłem tam u was na Montelupich i znam Kraków dobrze ...rzut beretem mam :)

hanibal

To zajebiście. To kiedy i gdzie solóweczka?

Pathetik9946

Wyczyść mamie grotę Nestle.

ocenił(a) film na 6
hanibal

Spadnie.
Ale sam go jeszcze nie widziałem , więc nie mam jak ocenić

hanibal

a co Ci przeszkadza to ze Django jest obecnie 10 najbardziej lubianym filmem? Takie są po prostu fakty. Nic nie dzieje sie bez powodu. I prosze Cie nie pisz ze jest wiele innych lepszych filmow od Django (bo to przeciez oczywiste) gdyz nie jest to zaden ranking najlepszych tylko po prostu najpopularniejszych filmow. A chyba nie zaprzeczysz ze filmy Tarantino sa popularne prawda?

ocenił(a) film na 7
lerman89

miałem juz przepraszać za mój błąd ale widzę że nie muszę ...to nie jest tylko ranking popularności ponieważ wiele filmów ma oddanych mniej głosów niż inne a mimo to te z mniejszą ilością są wyżej według uzyskanej średniej z ocen,więc to ocena świadczy na którym jest miejscu a nie popularność a to wielka różnica ...bo gdyby sama popularność to mi tam lata, mogą nawet wszyscy go oglądać,bo rozumiem zainteresowanie ponieważ sam na niego czekałem i sam chciałem oglądnąć co jednak na moja ocenę się nie przekłada

hanibal

jest to ranking najbardziej LUBIANYCH filmow.

ocenił(a) film na 7
lerman89

ale pozycje sugeruje średnia ocen mimo to nie popularność

hanibal

Średnia jest po prostu źle wyliczana. Trochę o tym pisałem z jednym gościem na forum. Ale ja aż się na tych matematycznych sprawach nie znam. Zresztą filmy ale jak Waltz przy niecałych 15 tys głosów jest wyżej niż np Norton który ma 40 tys.

ocenił(a) film na 9
hanibal

Swego czasu w TOP10 gościli Transformers :P film w końcu stanie się mniej popularny i wskoczy na właściwe sobie miejsce :)