PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 522 tys. ocen
8,3 10 1 522040
8,4 103 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

chciałbym zapytać czy ten film jest normalnie od 12 czy 16 ?

dzieki ;)

ocenił(a) film na 9
kazkas

Powinien być od 18. Bardzo brutalny, sporo nagości i od cholery przekleństw. Ale znając naszych dystrybutorów, którym bardziej zależy na kasie niż na ograniczeniach wiekowych, obniżą do 15 lat, a 12-latkowie wejdą bez problemu bez legitymacji i opiekuna.

Kooper

dzieki. :)

ocenił(a) film na 10
Kooper

dwie sceny nagości w których nic nie widać hmmm, brutalność, więcej macie w masakrze pila 3d niż tu, przekleństw no Samuel jak zawsze klasa :), moim zdaniem o0d 15 lat spo0kojnie bo film nie jest jakiś brutalniejszy od innych filmów w kinie:)

ocenił(a) film na 9
kazkas

Od 16 ze spokojem można oglądać, wcale nie ma tyle nagości, jest duuużo krwi i przekleństw. Typowe kino Quentina

mewone21

dzięki. :)

ocenił(a) film na 8
mewone21

Od 16 spokojnie można oglądać? No daj spokój.... Te dzisiejsze standardy są niesamowite. To co tam by się miało dziać, żeby on było od 18? Dużo nagości, niesamowicie brutalny, krew lejąca się strumieniami, masa wulgaryzmów. Oczywiście film bardzo dobry, ale tylko dla dorosłych.

ocenił(a) film na 9
pawel1948

Przestań, 16 lat to dobre ograniczenie. To już nie są małe dzieci, którym widok krwii i nagości może zaburzyć rozwój umysłowy. Tym bardziej że, jak to w filmie Tarantino całość będzie z przymrużeniem oka. Od 18 lat powinny być filmy gore, lub inne chore "dzieła" pokazujące na prawdę paskudne sceny.

ocenił(a) film na 8
JoKeR7991

Nie zgadzam się z Tobą. Moim zdaniem te ograniczenia idą w bardzo złą stronę Nie wiem, ile sam masz lat, bo od tego pewnie zależy Twoje zdanie na ten temat. Jak sam miałem 16 lat, to pewnie powiedziałbym tak samo. Ale teraz patrzę na to z zupełnie innej perspektywy i widzę, że ta granica wieku się w zawrotnym tempie zmniejsza. Jeszcze parę lat temu pamiętam, że dużo mniej brutalne filmy były od 18 lat, a teraz się to wszystko strasznie zmniejsza. Sam mam 21 lat, ale mam siostrę, która ma 12. I bardzo wiele filmów w telewizji może już oglądać, ponieważ są od 12 lat. A ja widzę dokładnie, że ona na wiele z nich nie jest wystarczająco dojrzała i albo ich po prostu nie zrozumie, albo faktycznie są dla niej jeszcze nieodpowiednie.

ocenił(a) film na 9
pawel1948

Przy 12 latach to oczywiste, ale 16 lat to już młodzież licealna. Ludzie prawie dorośli. Niektórzy zaczynają już pracować. To tylko dwa lata do pełnoletności. To, że zobaczą na ekranie jak ktoś komuś odstrzeli łeb, czy zobaczą cycka albo usłyszą kilka ku**rw na prawdę nic nie zmieni. A ograniczenia wiekowe to w ogóle głupota. Tu wszystko zależy od dojrzałości umysłowej, którą ludzie osiągają w różnym wieku. Ilość przeżytych lat nie ma tu na prawdę nic wspólnego.

ocenił(a) film na 9
pawel1948

szesnastolatkowie w dzisiejszych czasach są w 90% tak mocno zdemoralizowani, że nawet filmy gore nie robią na nich wrażenia.gimnazjalne patologie mocno wypaczają umysł

użytkownik usunięty
kazkas

W Heliosie od 15 lat.

tez dzieki. :)