PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605169}

Do szaleństwa

Like Crazy
2011
6,5 29 tys. ocen
6,5 10 1 28915
5,8 10 krytyków
Do szaleństwa
powrót do forum filmu Do szaleństwa

zakończenie

ocenił(a) film na 10

Trochę nierozumie sensu zakończenia filmu, fabuła ogółem poplątana strasznie i niekiedy musiałam się mocniej skupic by ogarnąć.
Ale zakończenia wgl nie rozumie, skoro ona juz dostała tą wizę i wgl wszystko ladnie, to czemu zakończenie było smutne?
Nie wiem, może źle odebrałam, ale jak dla mnie to nie był happy end : )

ocenił(a) film na 8
neidisch624

bo zdali sobie sprawe, ze juz sie nie kochaja... tak to zrozumialam...
te urywki pokazane na koncu, to byly juz tylko ich wspomnienia...
tak mysle..

ocenił(a) film na 10
elciasek4

no tak, nie bylo juz tego co bylo wczesniej miedzy nimi, ale chyba to powinni wiedziec wczesniej, tzn wg mnie...
bo rzucili dla siebie wszystko a nie kochali sie juz, a uczucie z dnia na dzien nie znika
wiec to dla mnie maly paradoks : )

ocenił(a) film na 8
neidisch624

nigdy sie nie dowiesz dopoki nie sprobujesz... jak to mawiaja ;)
co nie zmienia faktu,ze film bardzo dobry :)

ocenił(a) film na 10
elciasek4

no to tylko film a nie zycie wiec nie ma co negowac : )
tak, film tez mi sie podobal : )
moze nie byl super hitem czy cos, ale podobal mi sie : p

ocenił(a) film na 8
neidisch624

dokladnie ! :)

ocenił(a) film na 7
neidisch624

Ale uczucie nie zniknęło z dnia na dzień. Przez te sześć miesięcy bardzo się od siebie oddalili, ba, od kiedy rozpoczął się problem z wizą zaczęli się od siebie oddalać. Oboje znaleźli innych, z którymi też byli szczęśliwi, a mam wrażenie, że wrócili do siebie, bo skoro tyle to zajęło i tyle się narobili, to wypadałoby być razem.

ocenił(a) film na 10
Gleek99

no w to że byli szczęśliwi z dala od siebie to akurat nie uwierzę sami siebie oszukiwali, nie szukasz zerwanej bransoletki od byłego kochając się z obecnym , kiedy jesteś szczęśliwa.

bastet21

a czy ona przy padkiem nie zaszła w ciąże z tym drugim? , bo tak to trochę mogło wygladać (scena w toalecie)

ocenił(a) film na 8
pikusfikus

tak samo jak pikusfikus odebralem ta scene

elciasek4

Ciekawy film, którego reżyser z końcowych scen filmu pozwala nam dopowiedzieć sobie zakończenie filmu wg własnego uznania. Ponieważ seks pracowników w pracy jest dość częstym zjawiskiem nie tylko w naszym kraju o czym pisały również nasze polskie portale internetowe "Onet czy "WP" więc Anna miała prawo podejrzewać swojego męża o zdradę, tym bardziej że byli "świeżo" po ślubie i Anna wybaczyła mężowi zapewne jego zdradę z Sarą. Pozdrawiam.

neidisch624

Okey skoro mamy się wypowiadać.
Rzeczywiście brak tu było entuzjazmu dla prawdziwego happy endu. I zamiast przypominać sobie ile przeszli by być razem, starali sobie przypomnieć te chwile dla których zostali razem.
Ich uczucie się nieźle poszarpało przez te wydarzenia zamiast umocniło. Jednak biorąc pod uwagę jego charakter i jej myślę, że zostali razem.
Tylko że tym razem z innego powodu. Wcześniej by odkrywać swoją przyszłość i cieszyć się teraźniejszością teraz by odnajdywać przeszłość i to nią żyć.
Niesamowite uczucie które skończyło się na przyzwyczajeniu i rutynie.
Może dlatego było to smutne.

ocenił(a) film na 8
neidisch624

Myślę, że stopniowo się od siebie oddalali, czas i nowe doświadczenia ich zmieniły. Nadal się kochali, ale to nie było to samo, co kiedyś. Anna (i Jacob pewnie też) ponownie chcieli poczuć, to co na początku, dlatego przypominała sobie ich wspólnie spędzone, szczęśliwe chwile.
Ich wzajemne zaufanie do siebie zostało poważnie uszkodzone.

Ewodia

Ludzie po kilku latach bycia razem, mieszkania ze sobą nie potrafią już ze sobą być. Tutaj to bya para szczeniaków, ktora zakochała sie w sobie na studiach i ta rozłąka ich od siebie oddaliła. Każde miało wlasne życie, własne pragnienia, nowe doświadczenia.
Jedyne co w tym filmie mi sie nie podobalo, że niby chcieli być razem a jednak każde znalazło sobie partnera (jak widac nie tylko do sexu ale też do stałego mieszkania). Wydaje mi się, zę oni w pewnm momencie zwątpili, że Anna kiedykolwiek zdobędzie ta wizę. No i... z tego Jacoba byl samolub - to Anna musiała dla Niego poświęcać wszystko. On, zamiast zaraz po studiach zakładać firmę w Ameryce powinien jechać do niej i tam zacząć od zera. A tak - i jedno i drugie straciło.