PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36450}
6,3 14 tys. ocen
6,3 10 1 13572
5,5 12 krytyków
Dog Soldiers
powrót do forum filmu Dog Soldiers

Nie rozumiem, czemu ludzie całkiem nie rozumiejący gatunku przerysowanego, makabrycznego pastiszu hororru w ogóle zabierają się za krytykę takich filmów jak Dog Soldiers. Film dostał tak złe recenzje, że nie chciało mi się iść do kina, w końcu obejrzeliśmy go ze znajomymi w domu na dvd. I o dziwo wszyscy bawili się doskonale, film jest przezabawny, a robienie zarzutów z braku napięcia czy dziur w fabule świadczy chyba tylko o tym, że krytykujący nie bardzo wie, o co w takich filmach chodzi. Już absolutnym kuriozum są opinie "Wcale się nie bałam, tylko chciało mi się ciągle śmiać". No Boże drogi!

Swoją drogą podobna sprawa jest z nieco gorszą, ale wciąż makabrycznie przyjemną, "Śmiertelną gorączką".

Mateusz_8

Dokładnie. Kretyni myślą że horror żeby był horrorem i był coś wart musi koniecznie przestraszyć, czy trzymać w napięciu, a jak nie spełnia tych wymogów to jest wtedy najgorszym filmem świata. To jest bardzo dziecinne rozumienie tego gatunku. A Śmiertelna gorączka mnie osobiście się nie podobała niestety, ale Dog Soldiers jest bardzo przyjemnym do oglądania filmem , na którym można sie wietnie bawić.
Pozdro