Śmiertelne 1/10 za Major Rodriqez birącą trzy na raz do papy, za sylikonowe cycki dziewicy, za świetne wyszkolenie grupy komandosów AMS(specjalne pozdro dla kowboja z rodeo) za genialny scenariusz i nieprzewidywalność tego filmu, buhehehehehehehehehehehehehehe he
Już myślałam, że będę osamotniona w opinii. Również oceniłam 1/10 ten film.
1. Odział specjalny nie taki specjalny (proszę wybaczyć jeżeli liczba jest oszukana) 7 osób, które należą do jednostki specjalnej w kontakcie z jednym zombi: 1 martwy zombi i 1 martwy żołnierz. Pozostała 6 świetnie wyszkolonych marines. 6 specjalnie wyszkolonych osób kontra kolejny zombie: 1 martwy zombi i 1 martwy żołnierz. Może krótki opis zombie. powolne stworzenia, które w końcowych 20 minutach filmu potrafią przyspieszyć. Zombie to stworzenia, które od razu gryzą (głowa, ręka, noga....przeważnie ręka) ale w końcowych dwudziestu minutach kiedy zaczynają atakować w stadzie i jest 30-50 zombie kontra 2 osobników, którzy nie należą do jednostki specjalnej...ale są świetni w tym czym się zajmują....zombi już nie gryzą gdzie popadnie anie nie od razu....nie gryzą w ogóle.....oni ttylko wymachują rękoma i wydają dziwne dźwięki.
2. Po co były kamizelki i ochraniacze na nogi? Nie zrozumiałam idei tego. Myślałam, że te zombie będą strzelać (proszę się nie śmiać nie grałam nigdy w tą grę) ale nie dość, ze nie strzelały to jeszcze nie posługiwały się żadnymi narzędziami (czyli standardowe zombie, które występują w filmach). Jeżeli stwory gryzły więc po co te kamizelki?? Czemu miały służyć?
3. Gra aktorska: początkowo myślałam, że będzie to taka czarna komedia ewentualnie komedia-horror (nie czytałam nic o tym filmie. byłam załamana częścią pierwszą ale skoro 2 nie wyreżyserował Uwe pomyślałam, ze warto zobaczyć) więc podeszłam do tego filmu na zasadzie...to tak specjalnie, ten sposób grania, i ta "obojętność" w zabijaniu (mowa o dwójce głównych bohaterów) ma mnie przygotować do ...powiedzmy czegoś w rodzaju wysyp żywych trupów czy robale. Okazało się, ze miałam błędne założenia. Gra aktorów była tak sztuczna i nafaszerowana tandetą, ze w głowie się nie mieści, ze można tak fatalnie zagrać.
4. Rozwalenie kampusu/zbombardowanie kampusu odbierałam jako....rozwalenie/zbombardowanie kampusu a nie jako rozwalenie/zbombardowanie głównego gmachu uniwersytetu! Co miało dać zniszczenie jednego budynku skoro zombie spacerowało po całym kampusie?? No chyba, ze zostało wszystko zwabione do jednego budynku tuż przed nalotem.
Jedyne co wyszło im to charakteryzacja zombie.