PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34855}

Dom 1000 trupów

House of 1000 Corpses
2003
6,0 15 tys. ocen
6,0 10 1 15397
6,7 16 krytyków
Dom 1000 trupów
powrót do forum filmu Dom 1000 trupów

Jak dla mnie jest to jeden z największych gniotów jakie miałem nieprzyjemność oglądać, film tak chory i ukazujący poklepaną psychikę reżysera. Nienawidzę takich żałosnych szmir gdzie leją się oceany krwi, każda następna scena wywołuje obrzydzenie i niesmak i nawet budowany na siłę psychodeliczny klima nie ratuje tego badziewia. Film jest po prostu kolejnym pozbawionym ambicji pseudo horrorem i zamiast strachu wywołuje tylko krzywy grymas zgorszenia.

ocenił(a) film na 7
Hans Gunsche 66

Ech chłopie, ten film jest esencją kina grozy klasy B, skoro nie lubisz takich filmów, to po co oglądasz ? Dom 1000 trupów jest dokładnie taki, jaki powinien być. Tak na marginesie, horrory nie mają na celu tylko i wyłącznie straszyć, radzę zapoznać się ze znaczeniem słowa horror. Przeczytaj sobie jakąś powieść klasyka literatury grozy ( Poe, Lovecraft) i zadaj sobie pytanie, czy to było straszne ?

ocenił(a) film na 1
CypherR

Film oglądnąłem z ciekawości i naprawdę jeżeli to ma być horror, to raczej ja nazwałbym to horrorem psychiki reżysera, bo naprawdę wiele motywów w tym filmie było po prostu przesadzonych i pozbawionych smaku.