PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866641}

Dom Gucci

House of Gucci
2021
6,4 87 tys. ocen
6,4 10 1 86748
5,2 62 krytyków
Dom Gucci
powrót do forum filmu Dom Gucci

Hej. Jak dla mnie Film jest świetny. Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Adam Driver to najwyższa gra aktorka a Lady Gaga im dorównuje. Gra silna babę z jajami, manipulantkę. Bezwzględną oraz „opętaną” przez Jasnowidzkę Pinę (Salma Hayek). Bardzo mi się to podobało. Kolejnym dodatkowym, plusem były niesamowite widoki w plenerach. Podkład muzyczny z piosenkami w tle, charakteryzacja nierozpoznawalnego Jareda Leto oraz moda i kostiumy zaprezentowane w filmie. Do tego ikony mody rozpoznawalne w filmie: Karl Lagerferd, Giani Versace czy Anna Wintour…Aktorzy ich grający ją jak kopiuj wklej osoby, które grali. Dodatkowo Camille Cottin – grała Paolę Franchi, życiową partnerkę Gucciego, z którą związał się po rozwodzie – przypominała mi… Gillian Anderson z ostatnich, najnowszych serii „Z archiwum X”, co odbierałem dziwnie pozytywnie. Minusem jest ciągły, RUSKI NATARCZYWY akcent Patricii – Gagi oraz… film z napisami, bo osobiście wolę po stokroć lektora. Wiele filmów oglądałem po emisji w kinie, tylko z tego względu. (AKAPIT)

Mauricio miał dwie córki, ale tylko Alessandrę pokazano, bez większej roli w filmie. Napisy końcowe, mówiące o tym, że w firmie Gucci ie ma już żadnego członka Gucci, wywołało u mnie poczucie oszustwa, że nie odziedziczyła imperium otem jednak zastanowiłem się nad swoimi dochodami i to ja poczułem się jak idiota, że jest mi żal bogaczy. Allegra i Alesandra żyją sobie dobrze. (AKAPIT)

Dwie sceny są dla mnie warte zapamiętania: gdy Patricia przysięga, mówiąc „w imię Ojca (czoło), i Syna (serce) i Dom (lewę ramię) Gucci (prawe ramię)” oraz ostatnia kwestia, gdy sąd wzywa Patricie Reggi by wstała w obliczu sądu a ona odpowiada „proszę mi mówić signora Gucci” z uśmiechem szydery. (AKAPIT)

Generalnie, ocena 8,5 na 10 i polecam.