PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108474}

Dom latających sztyletów

Shi Mian Mai Fu
2004
7,3 45 tys. ocen
7,3 10 1 44961
7,1 20 krytyków
Dom latających sztyletów
powrót do forum filmu Dom latających sztyletów

Jako całość to film całkiem ok, bardzo widowiskowy, szczególnie podobał mi się jej taniec na "echo"... ale końcówke to chyba troszke przedobrzyli ... takie są moje odczucia. A no i jeszcze bardzo dobrze zagrała niewidomą, aż w pewnym momencie zaczełam się zastanawiać czy ona tylko gra czy tez jest naprawdę niewidoma..

ocenił(a) film na 5
czarna404

Zgadzam się. Końcówka beznadziejna! Zakończenie w nieodpowiednim momencie a rola niewidomej tez zagrana bardzo poprawnie.

ocenił(a) film na 7
slavek_3

Dlaczego beznadziejna? Twórcy byli odważni i było bez happy endu, co jak dla mnie jest jednak atutem.

ocenił(a) film na 9
Animus_86

dramatyczna koncowka? OK. Ja wcale nie twierdze , ze wszystkie filmy musze sie konczyc 'happy endem', z tym ze w tym wypadku ta ich 'dramatyczna' koncowka wygladala jakby chcieli przedluzyc film na sile, a niepotrzebnie;/;/ bo to nie mial byc film o superbohaterach ktorzy maja po osiem zyc... a tutaj? kiedy wydawalo sie ze juz koniec.. wszyscy niezyja.. cudem ozywali i walczyli dalej.
Na mnie nie zrobilo to dobrego wrazenia.

ocenił(a) film na 7
czarna404

Hmm, może i masz racje, ale ja będąc wielbicielem tego filmu przyjmuję zakończenie bezkrytycznie.A swoją drogą, jak oceniasz końcówkę w "Hero"?. Bo dla mnie to jedna z najlepszych jakie oglądałem w azjatyckim kinie.

ocenił(a) film na 9
Animus_86

Ymm.. to znaczy... nooo... nie widzialam , hehe ;P ale z checia sie wypowiem jak tylko zobacze film:) pozdrawiam.