Jako całość to film całkiem ok, bardzo widowiskowy, szczególnie podobał mi się jej taniec na "echo"... ale końcówke to chyba troszke przedobrzyli ... takie są moje odczucia. A no i jeszcze bardzo dobrze zagrała niewidomą, aż w pewnym momencie zaczełam się zastanawiać czy ona tylko gra czy tez jest naprawdę niewidoma..
Zgadzam się. Końcówka beznadziejna! Zakończenie w nieodpowiednim momencie a rola niewidomej tez zagrana bardzo poprawnie.
Dlaczego beznadziejna? Twórcy byli odważni i było bez happy endu, co jak dla mnie jest jednak atutem.
dramatyczna koncowka? OK. Ja wcale nie twierdze , ze wszystkie filmy musze sie konczyc 'happy endem', z tym ze w tym wypadku ta ich 'dramatyczna' koncowka wygladala jakby chcieli przedluzyc film na sile, a niepotrzebnie;/;/ bo to nie mial byc film o superbohaterach ktorzy maja po osiem zyc... a tutaj? kiedy wydawalo sie ze juz koniec.. wszyscy niezyja.. cudem ozywali i walczyli dalej.
Na mnie nie zrobilo to dobrego wrazenia.
Hmm, może i masz racje, ale ja będąc wielbicielem tego filmu przyjmuję zakończenie bezkrytycznie.A swoją drogą, jak oceniasz końcówkę w "Hero"?. Bo dla mnie to jedna z najlepszych jakie oglądałem w azjatyckim kinie.