Głupi, że aż śmieszny, ale ogólnie nudny. Jakoś nie bardzo interesowało mnie co się będzie działo dalej pod koniec filmu.
!!!SPOILER ALERT!!!
Dziwne kino, początek podchodzi pod klasykę gatunku, grupa przyjaciół, las… Zaczyna się jak Wrong Turn. Kino, które z początku nie zapowiada się na nic nowego, oklepane schematy. Gdy zaczynałem oglądać, pomyślałem będzie to zwykły kolejny teen – shlasher. Akcja się rozwija i widz ma przed oczyma film, który nie jest horrorem w klasycznym znaczeniu tego słowa. Czym dłużej oglądałem, tym bardziej mi się podobał, reżyser zagrał schematami [spoiler](np. akcja w której bohaterowie postanawiają trzymać się razem po czym Hemsworth pod wpływem gazu wpada na pomysł rozdzielenia się, zejście do piwnicy… o dziwo tylko głupiec Marty ma wątpliwości takie, jakie miałby każdy z nas na jego miejscu).[/spoiler] Widziałem wiele horrorów lecz tego nie mogę określić słowem „przewidywalny” co prawda też nie można powiedzieć o tym filmie horror. Dziwne kino, które przypomina mi Truman Show + Cube + Zombieland. Z humorem podchodzi do schematów, bawiąc się nimi. Uważam, że film ma tu krzywdzącą ocenę. Ma wiele ciekawych momentów, zaskakującą końcówkę i jest świetny na kino ze znajomymi. Na szczęście przed obejrzeniem nie sugerowałem się oceną na filmwebie ani tym, że jest oznaczony jako Horror. W pewnym momencie jak oglądałem pomyślałem sobie, że mógłby nawet powstać serial z różnymi możliwościami losowania w piwnicy;P ale szybko odrzuciłem ten pomysł :D W każdym razie moim zdaniem ocena 2/10 nie jest adekwatna co do filmu. Pozdrawiam
A mi się podobał rzecz gustu jutro wieczorem lecę wypożyczyć mam nadzieję że dystrybutor nie spóźni się
beverly hills video dziś to będą mieli wieczorem jeśli chodzi o Warszawę jeśli chodzi o monolith video to wypożyczalnie dvd najpierw film dostają oczywiście jeśli dystrybutor nie przesunie filmu mam nadzieję że punktualnie wydadzą.
Głupia i śmieszna to jest Twoja ocena tego filmu. No ale w końcu każdy ma swój gust.
Dokładnie każdy ma swój gust. Film słaby wg mnie. Taki sposób przedstawienia motywów horrorowych w tym filmie tylko drażnił, ale i zarazem rozbawiał na tyle, że ogladałem dalej chociaż z coraz mniejszym zainteresowaniem z minuty na minutę. Tobie się film podobał mnie nie i tyle. Z tego wynika moja ocena, więc wydaje mi się, że Twoj komentarz jest trochę nie taki do końca jaki być powinien.