Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98675
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

2/10

ocenił(a) film na 2

Głupi, że aż śmieszny, ale ogólnie nudny. Jakoś nie bardzo interesowało mnie co się będzie działo dalej pod koniec filmu.

ocenił(a) film na 7
stor

!!!SPOILER ALERT!!!
Dziwne kino, początek podchodzi pod klasykę gatunku, grupa przyjaciół, las… Zaczyna się jak Wrong Turn. Kino, które z początku nie zapowiada się na nic nowego, oklepane schematy. Gdy zaczynałem oglądać, pomyślałem będzie to zwykły kolejny teen – shlasher. Akcja się rozwija i widz ma przed oczyma film, który nie jest horrorem w klasycznym znaczeniu tego słowa. Czym dłużej oglądałem, tym bardziej mi się podobał, reżyser zagrał schematami [spoiler](np. akcja w której bohaterowie postanawiają trzymać się razem po czym Hemsworth pod wpływem gazu wpada na pomysł rozdzielenia się, zejście do piwnicy… o dziwo tylko głupiec Marty ma wątpliwości takie, jakie miałby każdy z nas na jego miejscu).[/spoiler] Widziałem wiele horrorów lecz tego nie mogę określić słowem „przewidywalny” co prawda też nie można powiedzieć o tym filmie horror. Dziwne kino, które przypomina mi Truman Show + Cube + Zombieland. Z humorem podchodzi do schematów, bawiąc się nimi. Uważam, że film ma tu krzywdzącą ocenę. Ma wiele ciekawych momentów, zaskakującą końcówkę i jest świetny na kino ze znajomymi. Na szczęście przed obejrzeniem nie sugerowałem się oceną na filmwebie ani tym, że jest oznaczony jako Horror. W pewnym momencie jak oglądałem pomyślałem sobie, że mógłby nawet powstać serial z różnymi możliwościami losowania w piwnicy;P ale szybko odrzuciłem ten pomysł :D W każdym razie moim zdaniem ocena 2/10 nie jest adekwatna co do filmu. Pozdrawiam

Wciora

A mi się podobał rzecz gustu jutro wieczorem lecę wypożyczyć mam nadzieję że dystrybutor nie spóźni się

jacobs1983

Dvd dopiero 15 pażdziernika :)

transformers567_fw

beverly hills video dziś to będą mieli wieczorem jeśli chodzi o Warszawę jeśli chodzi o monolith video to wypożyczalnie dvd najpierw film dostają oczywiście jeśli dystrybutor nie przesunie filmu mam nadzieję że punktualnie wydadzą.

ocenił(a) film na 7
stor

Głupia i śmieszna to jest Twoja ocena tego filmu. No ale w końcu każdy ma swój gust.

ocenił(a) film na 2
Heatseeker

Dokładnie każdy ma swój gust. Film słaby wg mnie. Taki sposób przedstawienia motywów horrorowych w tym filmie tylko drażnił, ale i zarazem rozbawiał na tyle, że ogladałem dalej chociaż z coraz mniejszym zainteresowaniem z minuty na minutę. Tobie się film podobał mnie nie i tyle. Z tego wynika moja ocena, więc wydaje mi się, że Twoj komentarz jest trochę nie taki do końca jaki być powinien.