Rozbawił mnie bardzo, najlepsze jak jednorożec zabija jakiegoś typa! Kurcze jednorożec zabójca
buhahahahahahahaha
tacy ludzie jak wy wyżej prócz extranick powinni być banowani z pisania tematów.. nawet nie zrozumieliście o co chodzi i dajecie takie niskie oceny. przez takich jak wy aż szkoda pisać nawet.. mysza16666 i tylko po to założyłaś temat? mogłaś to opowiedzieć koleżankom z klasy. po prostu aż ręce się uginają..
po pierwsze nie musiałeś uczestniczyć w tej ocenie, po drugie zakładasz że jestem niedojrzałą nastką, a ja kolego szkołę mam dawno za sobą.
Każdy ma prawo do swojej opinii, a także do wyrażania jej. Nie musisz tego czytać.
Zrozumiałam film ale mi się nie podobał. Tak samo jak wielu innym ludziom. Tobie za pewne nie będą podobały się filmy które ja uważam za dobre lub świetne. Tak bywa. Taki świat - jesteśmy różni. A filmweb nie powstał tylko po to by stawiać wysokie oceny :)
Z Twojego profilu wynika, że raczej oglądasz dramaty i komedie, więc chyba film po prostu nie jest w Twoim guście. Jesteś w stanie napisać, co Twoim zdaniem w filmie odstawało na tyle, że dałaś 3/10? (Swoją drogą, 2 punkty za jednorożca zabójce to chyba wygórowana ocena.)
Oglądam przeróżne kino, ale fakt że dramat jest najczęstszym gatunkiem. Jednak to nie ma znaczenia. Uwielbiam horrory, thrillery, ale ten film mnie zawiódł. Spodziewałam się czegoś innego. Pomysł niezły, koncepcja, że to wszystko jest kontrolowane przez innych ludzi, ale te potwory które karmi się sportowcami, dziewicami błaznami, dzi*kami... no po prostu nie mogłam tego przegryźć.
Za to jednorożec morderca:) Jeden z bohaterów zawsze chciał zobaczyć w akcji wodnika, ja chciałabym by wybrali jednorożca, wtedy dałabym 10/10 wyobrażacie to sobie? Jak po lesie biega piękny śnieżnobiały bajkowy stwór i nabija na swój róg tych biednych dzieciaków :)
Więc może niska ocena jest po prostu wynikiem zawiedzenia? Pomysł, koncepcja, Ci pasuje, a tylko piątka bohaterów (którzy zresztą mieli stanowić stereotyp horrorowych bohaterów) spowodowała takie obniżenie oceny?
Swoją drogą, też chętnie obejrzałbym film, w którym jednorożce (i inne baśniowe stwory) okazują się niemiłe i mordują dzieciaki.
Ej! Ale ten film jest na prawdę kiepski! Fabuła jest głupia, na plus jedynie pomysł ze skupieniem wszystkich postaci z horrorówrazem (włącznie ze strasznymi bliźniaczkami). Film miło się oglądało jedynie przez 10 minut w momencie największej rozpierduchy. Sam zamysł składania ofiary pradawnym bogom przez wyznaczone do tego zespoły na 3ech kontynentach miał jakiś potencjał i to jeszcze mogłoby się trzymać kupy, ale caaaała oprawa jest głupia, bez sensu, chaotyczne i niespójne wyjaśnienie mitologii jest co najmniej irytujące. Cały ten film przypomina ugniecione razem niepasujące do siebie kawałki nici (dobry film można by zobrazować przez szpulę ciągłej nici O.o). W skrócie zgadzam się z Myszą1666666666, jakby nie próbowali zrobić z tego innowacyjnego pseudohorroru i skupili się na jednorożcu może byłoby ciekawiej, hasający jednorożec, jezuuuu :D
Niska ocena jest reakcją na poziom filmu? Pomysł był spoko (chodzi tutaj o sterowanie ludźmi dla własnych celów, a nie składanie ofiar pradawnym bogom, bo tej kwestii nawet nie chcę komentować), ale czegoś ewidentnie zabrakło. Samych scen trzymających w napięciu też było niewiele, bo większość takowych momentów była z góry tak przewidywalna, że to aż bolało. Są horrory, w których domyślasz się, że dana postać zginie, ale cały urok tego gatunku polega na tym, żeby to czekanie jakoś przedłużyć i sprawić, żeby umarła w chwili najmniej dla Ciebie spodziewanej, bo to wywołuje jakiś dreszczyk; przynajmniej w moim przypadku. Tutaj brakowało mi dopracowania pomysłu na fabułę, było za dużo krwi (nie rozumiem czemu większość horrorów dzisiaj jest powiązana z rzeką krwi i okrutnymi scenami, bo dla mnie to sprawdziło się jedynie w "Pile", bo tam to miało głębszy sens, ale to ogólny trend, więc nie mnie oceniać), wątki niemalże komiczne jak na mój gust również nietrafione. Ogólnie rzecz biorąc film nie powala. Nie rozumiem tylko jak ludzie mogą się czepiać ocen innych skoro to kwestia gustu, czy film się podoba czy nie. I sądzę, że po godzinie oglądania ma się prawo do oceniania tego filmu, bo "najlepsze" się już widziało, a ostatnie 20 min, to porażka. Nie licząc sceny z jednorożcem, bo tą faktycznie liczę na plus i to jedyny "komiczny" wątek, który im wyszedł.
Horror generalnie jest gatunkiem, który nie trzyma w napięciu. Niewiele w nim filmów z powiewem świeżości, jakimiś nowymi pomysłami, zwykle grupa znajomych zostaje wymordowana na odludziu. I tutaj docieramy do pewnej (moim zdaniem) ułomności systemu oceniania serwisu: jeśli nie lubię jakiegoś gatunku, to nawet dobre filmy będę oceniać nisko. Ponadto klasyka gatunku (trzymajmy się horrorów) mogą być teraz oceniane nisko, ponieważ: efekty specjalne kuleją (nieszczęsne CGI), scenariusze powielone zostały na wszelkie możliwe sposoby, trochę zmienił się sposób filmowania i pokazywania pewnych zdarzeń. Dlatego uważam, że jeśli ktoś daje niską ocenę (1-3) i dzieli się swoimi refleksjami, to można zadać pytanie o powód tak niskiej oceny.
Być może moja jest zawyżona w stosunku do faktycznego poziomu filmu, to jednak obstaję przy twierdzeniu, że nie odbiega on od dzisiejszego poziomu horrorów (slasherów), zmontowany jest sprawnie, rażących błędów się nie doszukałem, a ma kilka smaczków, które zasługują na docenienie.
Ten film jest bardzo dobry jest tu full nawiązań do innych horrorów jesteście tylko za leniwi i nie chce wam się szukać.Jest to jedna wielka aluzja.Jak np.powiązanie z ,,Martwym złem'' gdzie gdy pseudo ,,Reżyserzy'' obstawiali którego z potworów przywołają bohaterowie.Jest napisane:Duże molestujące ludzi drzewo z martwego zła.
Daje 2 tylko dlatego bo miło było popatrzeć przez 5 sekund na gołą klatę Jesse`a Williamsa. Dno, dno pomiata..
Zapewne jest wiele nawiązań, ale "Martwe zło" też mi się podobało. Cóż nie mój styl, ale nawet jeśli coś mi się nie podoba lubię to poznawać, dzięki temu bardziej się umacniam w przekonaniu co lubię a czego nie.
No i zawsze mogę trafić na coś co jednak przypadnie mi do gustu, a może i zmieni podejście do innych tego typu filmów. Nie zamykam się na nowe doświadczenia.
Mi też się podobał inny niż te horrory co robią byłam mile zaskoczona tym filmem a spodziewałam się krwawego horroru film trochę inny niż wszystkie daję 9/10 i tak film był przekładany 3 lata
Jednorożec był do d*py . Jest parę takich ' głupich rzeczy w tym filmie np .. niepotrzebnie oni się ruchali w tym lesie lub np ... dziwne też było to że tym sterowali ludzie ale horror dobry może nawet bardzo dobry ale parę rzeczy niepotrzebnych .