Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Jazda bez trzymanki, totalna drwina ze schematów, albo raczej bezprzykładne ich mieszanie. Prawie każda scena w tym filmie jest genialna, natężenie surrealizmu rośnie w miarę rozwoju fabuły. Smaczków jest pełno, pomijając oczywiste nawiązania do horrorów wszelakich, widać inspiracje Truman Show (nazwisko jednego z naukowców, jego wątek to też wielki śmiech z konwencji) a nawet Half-Lifem :) Bardzo świeży film, zdecydowanie nie dla tych, którzy lubią się bać, bo NIE JEST to horror. Piękny postmodernizm, Tarantino by się nie powstydził!

mmar88

To bardziej jest film pokazujący kulisy każdego horroru :)

ocenił(a) film na 10
transformers567_fw

To jest opowieść na poziomie "meta" o horrorach z grupą nastolatków w rolach głównych. I to również dodaje filmowi uroku.

ocenił(a) film na 7
mmar88

Filmweb trochę skrzywdził film wrzucając go do wora "horror", gdyby obok ustawiono "komedia" byłoby pewnie czytelniej :) Bardzo mi się podobał jak wybrali to, co wybrali i to wyszło z lasu (hmmm trudno nie spojlerować ) , pomyślałam "o matko! ale serio??" świetnie się bawiłam. Stawiam ten film obok Zombieland :)

ocenił(a) film na 8
mmar88

film jest przekozacki no jaaaaaaaaaaaa ubawiłem sie po pachy naprwde swietna zabawa konwencja i jeszcze naiwązania do lovecrafta były !!!