Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98675
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Oglądałem ten film z kolegami przy piwku, poczytałem recenzje i wydawało mi się że to niezły horror, a na nasze spotkanie szukałem czegoś mocnego jak np "Egzorcysta" czy choćby "Naznaczony". Jak oglądaliśmy ten film to popłakaliśmy się, ale ze śmiechu, film był głupi, zombiaki wyglądały tandetnie (jak w horrorach z przek kilkunastu lat), inne potwory były żałosne. Jednak nie zawiedliśmy się na filmie okazało się, że to jest świetny horror komediowy, wiele scen przyprawiało nas o ból brzucha wywołany nieopanowanym śmiechem, zwłaszcza ten moment kiedy koleś przeskakiwał przepaść na motorze, chyba z 10 razy oglądaliśmy tę scenę i do tej pony nie moge opanować śmiechu. Ogólnie rzecz biorąc gdyby w gatunku był wpis horror komediowy dałbym 8/10, ale za horror więcej niż 2/10 dać się nie da. Jak oglądałem ten film ciągle myślałem o kinie Thromy, debilne gore z idiotycznym humorem. Polecam jako horror komediowy ;)
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 4
Bober11

Dokładnie, ja również oglądałem z kumplem i dziewczyną po 2-3 piwkach, chcieli zrobić coś oryginalnego i naprawdę im nie wyszło... Motyw niczym dla dzieci z podstawówki. Jacyś Bogowie, ofiary, to nie dla mnie...2/10

ocenił(a) film na 7
Bober11

Jak chcesz obejrzeć dobry horror z kumplami przy piwku to polecam Nienarodzony http://www.filmweb.pl/film/Nienarodzony-2009-469365 , http://www.filmweb.pl/film/Wrota+do+piekie%C5%82-2009-466366 , i udręczeni http://www.filmweb.pl/film/Udr%C4%99czeni-2009-282920 filmy godne obejrzenia;)

ocenił(a) film na 2
jazdowicz2666

Nienarodzony widziałem, prawda, dobry, mozna strachnąć czasem, a udręczonych juz pobieram, dzięki wielkie ;)

ocenił(a) film na 7
Bober11

Udręczeni jeszcze lepszy i straszniejszy jak dla mnie,także miłego oglądania po ściągnięciu;)

ocenił(a) film na 7
Bober11

Aha i jak ci podałem ten film Wrota do piekieł również dobry horror taki schematyczny....

ocenił(a) film na 2
jazdowicz2666

Ostatnio widziałem film "Katakumby" nie był jakiś bardzo straszny ale spodobał mi się, zwłaszcza zakończenie (jedne z lepszych jakie miałem przyjemność zobaczyć), przyjemnie się oglądało, może znasz coś w tym stylu, właśnie takim jak "Ktatakumby" czy "Tunel"

ocenił(a) film na 7
Bober11

Też go kiedyś oglądałem w TV nawet fajny miał taki mroczny klimat i zdziwiło mnie że występuje w nim Pink;),a podobne filmy do niego hmm chyba trochę w tym klimacie jest Zejście http://www.filmweb.pl/Zejscie może nie aż tak straszny ale zaskakujący,nie wiadomo co i w jakim czasie zaatakuje.....

użytkownik usunięty
Bober11

Może to nie jest "prawdziwy horror", ale horror nie tylko musi mieć "elementy strachu". Ja byłem na tym filmie z dziewczyną i z bratem i film sam w sobie jest bardzo dobry, a nawet rewelacyjny. Niestety (nie obrażając nikogo), ale polskie ćwoki obniżyły note, zobacz na IMBD, tam średnia jest powyżej 7.. A jeżeli chodzi o horror z "elementami strachu" to polecam Sinister (a jeżeli chcesz żeby Cię na prawdę przestraszył) to pooglądaj go samemu!

ocenił(a) film na 2

Sinistera juz widziałem, bardzo mi się spodobał, chociaż momentami troszke nudził, ale to jak większość horrorów, wyskakujący Pan Boogie najlepszy ;P. Może i "Dom w głębi lasu" sam w sobie jest dobry, ale nie jestem koneserem kinematografii aby docenić jego geniusz, bo z tego co słyszałem o tym filmie, to naprawde wiele szumu narobił. Jak juz wspomniałem, gdyby był gatunek horror komedioey to dostał by wiele wyższą ocenę.

użytkownik usunięty
Bober11

Ja też nie jestem koneserem kinematografii... Ale film jest jak dla mnie fajny i nie ma dla mnie znaczenia w jakim gatunku go umieścili, ważne że mi się podobał ;D I dostał ode mnie 8/10

Bober11

Nie wiem czemu ale ostatnio krzywdzi się filmy przez ich promocję. Drive był reklamowany jak komedia romatyczna dla par :/ a to było wszędze relamowane jako horror. I to był największy błąd, gdyby nie próbowano na siłę go wepchnąć w ten gatunk i tak promować byłoby inne podejście i inne oczekiwania. To jest problemem, ze horror to żaden, ale jako kino rozrywkowe na poziomie be rewelacji.

użytkownik usunięty
eji

Promocja ZAWSZE opiera się na pewnych przekłamaniach, wyolbrzymieniu walorów lub porównaniu do produktu o ugruntowanej marce (stąd przyrównanie do "Piły", która cieszyła się u nas sporą popularnością).

Jeśli ktoś ma mieć pretensje to jedynie do siebie - za to, że na własne życzenie dał sie marketingowcom wpuścić w maliny i zawierzył ślepo napisowi na plakacie. Dwa, że podczas seansu nie uruchomił mózgownicy i nie połapał się o co tak naprawdę w filmie chodzi. Ludzie generalnie NIE ROZUMIEJĄ, że horrory komediowe straszą i śmieszą w sposób odmienny od filmów czystych gatunkowo.

ps.
Ja tam nigdy nie oglądam trailerów, nie czytam opisów i nie sugeruję się niczym poza własnymi wrażeniami na sali kinowej. ;)

ocenił(a) film na 9

"Ja tam nigdy nie oglądam trailerów, nie czytam opisów i nie sugeruję się niczym poza własnymi wrażeniami na sali kinowej. ;)"

To w takim razie jak wybierasz filmy które chcesz obejrzeć właśnie w kinie?

Nie zgodzę się z Tobą. Komedii romantycznej nie reklamuje się jako dramatu, a horroru jako komedii. Własnie z takich względów, że film nie trafi w swój target, a dodatkowo zirytuje tylko odbiorców.