Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

To jak reżyser bawi się kliszami horroru, z jaką lekkością snuje tą opowieść, coś niesamowitego. To nie jest zwykły horror lecz coś na miarę "Krzyku" Wesa Cravena. Niezwykle oryginalny, świetnie zagrany, ze znakomitymi dialogami. Twórcy rozkładają na czynniki pierwsze amerykańską kulturę horroru, dając przy okazji pstryczka w nos japońskiej kinomatografii grozy ("Czy tak trudno im zabić dziewięciolatka?" genialne!) Widzę, że ma sporo niskich ocen, wyraźnie nie do końca zrozumieliście czym ten film jest a na pewno nie jest to kolejne dzieło typu "Butcher" czy "Martwe zło" (do którego chyba jest najwięcej odniesień w filmie).

ocenił(a) film na 2
killer83_2

jaja sobie robisz prawda? troll?

Abraxus

Jeśli ktoś tu jest trollem to tylko ty.

użytkownik usunięty
Abraxus

Potwierdzam: jesteś trollem, i to bardzo paskudnym :(

ocenił(a) film na 7
killer83_2

nie popadałabym w aż taki zachwyt. przyzwoity horror, który z założenia gatunku nie musi być arcydziełem, potraktowany trochę z przymrużeniem oka. moje skojarzenie to taki cube na wesoło, ale jak ktoś lubi gatunek to godne polecenia

ocenił(a) film na 6
clemrowth

film fajny, dałem 7. Ciekawe pomysły, lekkie podejscie do tematu, tam gdzie miało byc smiesznie rzeczywiście było śmiesznie (jak robią w huja przez telefon tego psychola : DDD). Generalnie film przypomina troche jakiś dziwny sen, zwłaszcza końcówka;d polecam wszystkim, nie napinajcie sie tak kochani ; *

ocenił(a) film na 3
killer83_2

Myślę, że Wes byłby co najmniej zniesmaczony Twoim porównaniem. O ile dialogi faktycznie zasługują na pochwałę, to niestety cała reszta to potężne łajno. Nie powiem, bo do momentu kiedy dwójka ocalałych wyszła z widny, film trzymał w napięciu, niestety potem wszystko szlag trafił. Nie wspomnę już o kompletnym braku logiki w tym całym przedstawieniu. Pomysł był dobry, i tylko tyle. Jeśli to miała być komedia, to szczerze wyszło marnie, jeśli horror, no cóż- jeszcze gorzej.

użytkownik usunięty
killer83_2

hahaha !

ocenił(a) film na 9
killer83_2

zgadzam się film rewelacyjny. Nie rozumiem tak niskiej generalnej oceny. Czy to mozliwe zeby na 22 tys ocen, było az tyle osób, zeby tak zaniżyć ocene? Od początku do konca ogląda się z przyjemnością, już od pierwszych minut zapowiada się dobre kino. Potem jest już tylko lepiej i lepiej. Nie przepadam za horrorami, ale to nie jest w zadnym wypadku horror, genialna parodia horroru, wyśmiewająca zarówno japońskie ale tez amerykańskie horrory.
polecam

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
kaczoburger

Najgorsze jest to, że masz rację. Polacy są głupi, a co więcej - są z tego dumni!

ocenił(a) film na 9
Evilminded

nie generalizował bym, bo po pierwsze- nie wszyscy sa głupi, po drugie nie tylko Polacy. w narodowym teście na inteligencje wypadliśmy w czołówce w europie, również wykształceni Polacy są bardzo chętnie brani za grranicą. Myśle, że to brak znajomości tych amerykańskich i japońskich filmów z których wyśmiewa się ten film, powoduje, że nie jest no zrozumiały dla większości. Jest w 19-tce polecanej przez Filmweb, dlatego obejrzałem

ocenił(a) film na 5
gemoxx

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mam spoilerowe pytanie ;D
nie miałam okazji obejrzec do końca dotrwałam bodajże do śmierci Jules ;/
co było dalej? i jak się skończyło?

ocenił(a) film na 3
ladyanna_filmweb

Skończyło się tak jak można się było domyśleć - absurd wspiął się na wyżyny..

ocenił(a) film na 7
gemoxx

Tu nie chodzi o testy na inteligencję, raczej o mentalność.

Evilminded

Jesteś Polką... hmmm, lubisz robić pod siebie? Co do filmu- do pewnego momentu naprawdę ciekawił, później niestety szło w dół...

ocenił(a) film na 7
beruthiel

"Jesteś Polką" To (oczywiście) nie był mój wybór, ale teraz muszę z tym żyć. To znaczy nie muszę, ale nie jestem aż tak zdesperowana z powodu mojej narodowości.

ocenił(a) film na 7
killer83_2

Zgadzam sie w 100% :) Świetne kino.