Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98675
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Dziwię się, że dałam radę obejrzeć ten film do końca... Doceniam pomysł, bo rzeczywiście z
początku zapowiadał się oryginalnie, jednak zawiodłam się na jego realizacji.
Jedynie Fran Kranz czyli naćpany Marty wprowadził humorystyczne akcenty, tym samym uratował
film przed totalną klapą, choć jak już wspomniałam według mnie i tak jest on bardzo słaby, tym
bardziej jeśli mam go rozpatrywać w kategoriach horroru. Ktoś miał świetny pomysł, ale nie
potrafił go dobrze zobrazować, no i wyszło dość komicznie...

ocenił(a) film na 8
Luanna

no chyba właśnie początek był wtórny, paczka znajomych jedzie do domku w lesie i zaczynają się dziać złe rzeczy, naprawdę? właśnie puenta filmu sprawia że film jest różni się od innych typowych horrorów.

zwajka

Wybacz, bo rzeczywiście napisałam to tak, że trudno się domyślić o co mi chodziło. Pisząc " z początku " miałam raczej na myśli fakt iż poznałam zarysy tego o czym będzie film jeszcze przed jego obejrzeniem z relacji kolegi. Nie zdradził mi nic istotnego, a już na pewno nie zakończenia, ale potrzebowałam zachęty by po niego sięgnąć. Ocena na filmwebie raczej dawała wiele do życzenia, ale teraz widzę, że jest jak najbardziej uzasadniona.