Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98672
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

tak złego filmu, to nie widziałam od urodzenia, strasznie wysokie noty na filmwebie... nie wiem
czemu...

falkowskamagda

My nie wiemy czemu Tobie się nie podobał, więc jesteśmy kwita. Dziękujemy i pozdrawiamy. :)

kbu_2

myślę, że jeżeli ktoś widział film, wie czemu ten film może się nie podobać :), a serio, to przecież od fabuły, poprzez zdjęcia, grę aktorską aż do finału jeden wielki dramat

ocenił(a) film na 7
falkowskamagda

"strasznie wysokie noty na filmwebie" ? Są niższe niż gdziekolwiek indziej. Na IMDB ma 7,2, na RYM ma 3.34 / 5 (te dwie stronki odwiedzam, na innych pewnie podobnie). Może po prostu Polacy są zbyt sztywni :D

To raczej jedna wielka satyra i krypto-komedia. Umówmy się, że większość podobnych horrorów jest przynajmniej tak "słaba", a ten jest zrobiony z przymrużeniem oka, pokazując ekstremalne niedorzeczności gatunku, i z podobnym nastawieniem najlepiej go oglądać. Gdy skuma się, o co chodzi i przestanie traktować film serio, na prawdę może się spodobać.

falkowskamagda

Ewidentnie ten film do Ciebie nie trafił, co szanuję i rozumiem. Aktorzy zagrali tak, jak powinni w tego typu filmie, fabuła była taka, jaka być powinna dla filmu z takim, a nie innym, założeniem; także zdjęcia i charakteryzacje i efekty specjalne były takie, a inne, bo takie właśnie miały być. To jest właśnie taki film, miał wzbudzać takie skrajne odczucia, bo był, tak jak mówi Miklak, wielką satyrą i krypto komedią, która prześmiewała horror jako gatunek filmowy.

ocenił(a) film na 9
falkowskamagda

Ty po prostu nie jarasz o co chodzi ..

soglif3

Prawda :D

falkowskamagda

Krótko pisząc - popieram.
Film mógłby być co najwyżej materiałem na parodię niektórych horrorów.

ocenił(a) film na 5
falkowskamagda

A ja w dużej mierze zgadzam się z autorem tematu. Może film nie był masakrą, ale z całą pewnością był poniżej moich oczekiwań. Wydaje mi się jakby pomysł przerósł twórców. Odbieram ten film jako nieudane połączenie klasyki horroru - Martwe Zło, Cube, 13 duchów wykonane w złym stylu. Lubię filmy klasy Martwego Zła i filmów z wyższej półki. Ten film natomiast był dla mnie nieudanym połączeniem tych obu rzeczy, a szkoda... zapowiadał się bardzo ciekawie. Nie był ani śmieszny, ani straszny, nie miał w sobie NIC. Nie trzymał w napięciu, nie budował klimatu, nawet nie miał dobrych efektów (najmniej ważna da mnie rzecz, ale przy najmniej to mogłoby troszkę uratować ten obraz)... Zdaję sobie również sprawę, że jest to horror i trudno tu spodziewać się "logiki", jednakże ten film nagiął wszystko:
S
P
O
I
L
E
R
- Koleś z do połowy wbitym nożem w ŚRODKU PLECÓW (kręgosłup) przeżywa, ma się świetnie, morduje zombiaka. UWAGA! Do "świątyni" spływa CZERWONA krew - CZYJA? Ponoć ZOMBIAKA, ale oni mają (w filmie) czarną krew, więc czyja to krew spłynęła?!
- Nie sterują zombiakami, więc nie mogą zaplanować kiedy jaki zombiak kogoś zabije, w jaki więc sposób na początku filmu dopuścili do śmierci "dziwki" dopiero po tym jak pokazała "cycki"?

Masa niejasności, pytań i braku połączenia wszystkiego w logiczną całość tworzy z tego filmu bezsensowną rzeź z hektolitrami krwi na ekranie.

Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 10
falkowskamagda

Niektórym ten film przypadł do gustu, dla mnie jest rewelacyjny. Już obejrzałam tyle horrorów że mogę powiedzieć że ten film jest jedyny w swoim rodzaju. Inne gnioty mają oceny wyższe i jakoś z tym żyję ale widzę że na tym filmie rozgorzała ostra dyskusja czy to wspaniały film i dlaczego tak niska ocena lub widać opinie że nie jest nic wart. Dla mnie to po prostu film, dobry jako horror i zabawny z elementami komedii. To dobry horror.