Cześć wszystkim! Piszę, bo chciałabym poznac Wasze zdanie na temat zawarty w tytule. Czy możemy domyślić sie w jaki sposób zmarł ojciec bohatera? Mi wydaje się, że on się powiesił. Skłoniła mnie do tego przypuszczenia scena, w której matka płacze w swojej sypialni i zwraca uwagę na wiszący pasek. Chyba facet nie wytrzymywał juz nerwowo ze swoją żoneczką (do rany przyłóż...). Synowa też już sobie zaczynała nie radzić (tylko po co zwinęła tę papierosnicę czy co to tam było?) Liczę na Wasze opinie i pomoc w tej sprawie
powracając do tego co pisałeś, Ojciec próbuje rozsupływać węzeł sznurowadeł. chyłkiem wychodzi do piwnicy - węzeł zostaje odcięty siekierą, Adaś w jednej scenie ukrywa na podwórku siekierę, więc myślę że to są także symboliczne sceny.
Hej, za drugim seansem połączyłam papierośnicę z osobą Adasia, Adaś pali papierosy, Gigi nie, może to ma być jakaś pamiątka?
Ja myślę, że ojciec od dawna nie żył, tak samo jak prawdopodobnie matka. Gigiego i jego żony też nie było. W domu był tylko biedny Adaś, dręczony przez lęki z przeszłości...
Na początku filmu xapytany co pana martwi odpowiada, że nic. Po czasie spędzonym w domu na to samo pytanie odpowiada,że wszystko. Wrócił do domu, zmierzył się z przeszłością i nie wytrzymał nerwowo