Filmy Koterskiego są prawdziwe, ale i bywają chwilami śmieszne, choć prawdziwy Polak, człowiek powinnien płakać oglądając tą polska rzeczywistość. Jak już to wszysycy jesteśmy wariatami, a tytułowym domem wariatów jest nic innego jak rodzinny dom Adasia! Jak zwykle wspaniałe wizje polskiej rzeczywsitej rodziny, z ciągłymi problemami i kłótniami. Rzeczywistość zasranej komuny! Oczywista jest przyczyna, że znak zapytania tworzy właśnie koniec, ale ja uważam, że tu jest ukazane jak władza w tym filmie rodzina, może z człowieka zrobić wariata. Adaś na końcu jako słaby zwykły szary człowiek poddaje się i postanawia jechać do wariatkowa. Kto wie może jednak tam lepsze go życie czeka, w dzisiejszych czasach wariaci chodzą po ulicach, a normalni ludzie siedzą w zakłądach na oddziale zamkniętym. Obyśmy my tam nie trafili....
Psychologiczny film ja go oglądałem kilka razy bo za pierwszym razem nie wszystko jest jasne ja można by uważać
Dom wariatów daję do zrozumienia że każdy z nas jest wariatem w oczach drugiego człowieka.