Dom woskowych ciał

House of Wax
2005
5,4 72 tys. ocen
5,4 10 1 71626
4,8 13 krytyków
Dom woskowych ciał
powrót do forum filmu Dom woskowych ciał

przeczytajcie...

ocenił(a) film na 10

hi - ostatnio widziaęłm ten film ze skowronką w kinie, początkowo myślałem ze to będzie znów zwykła amerykanska produkcja - nic ciekawego - nic strasznego - stare motywy itd.

lecz...

pozory mylą...film się ogląda ze skupieniem i zaciekawieniem, strasznie podobały mi sie ustawienia kamery np_ w lesie. Sceny pokazane są w świetny sposób - kamery poruszają się po planie jak po roztopionym wosQ =D =D ... woskowe postacie są świetnie przedstawione ! i jakoś przerażają widza bo nigdy nie wiesz czy zaraz któreś z nich nie poruszy okiem (dlatego iż wyglądają jak żywe) ... sountrack jest idealny dla fanów metalu, hard rocka itd =o)) znajduje się tam np Hotwire - invisible, sceny drastyczne ciekawie też wyglądają...wczówając się w główną bohaterke aż chce sie krzyknąć - UCIEKAJ W LEWO =D =D gra aktorów na lo0X poziomie _ pozatym miłym atutem filmu jest Pani Modelka (nie pamietam jak sie nzw - i najciekawsze jest to ze w filmie wpadła =D) film posiada kilka momentów naprawde strasznych - serce aż do gardła podchodzi, efekty specialne nie mają nic do zarzucenia - przyjemnie wygląda rozpływający sie dom z wosQ =o))) niestety uważny widz może zorientować się kto tak naprawde przeżyje, zabija itd - znajduje się przewidywalnych momentów, znów pojawia się motyw z młodzieżą (ale to chyba teraz jest na topie) ... moja ocena 7 / 10
(ps. )) film posiada nieziemską końcówke - wielki + dla filmu)