PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=391763}

Domowe piekło

100 Feet
2008
5,3 6,9 tys. ocen
5,3 10 1 6857
4,0 2 krytyków
Domowe piekło
powrót do forum filmu Domowe piekło

4/10

ocenił(a) film na 4

Po prostu słaby film. Horror tylko z nazwy

ocenił(a) film na 5
ours

Proszę podaj mi parę tytułów filmów nakręconych w latach 2000-2008, które można bez wstydu powiedzieć że są horrorami :] (zapomnijmy może tylko o "klątwie" i "Ring")

ocenił(a) film na 3
CoCu

Hej:)Wrzucając do jednego worka wszystkie horrory z lat 2000-2008 wyłuszczę parę niektóre są dobre ,niektóre tylko do obejrzenia.
Mirrors
Gothika
Opętanie
Piła(ale tylko jedynka i ewentualnie dwójka)
1408
Jeździec bez głowy
Oszukać przeznaczenie 1
Shutter(ale nie amerykańską wersję)
28 dni później
Statek widmo
Świt żywych trupów
reszta pózniej:)

ocenił(a) film na 5
bebus37

Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie horror to film w trakcie przechodzą mnie przynajmniej minimalne ciarki i czuje choć minimalny dreszcz, no z filmów które Ty wymieniłeś faktyczne do obejrzenia jest Piła (zapomniałem o niej ;P), 28 dni później,Oszukać przeznaczenie no może jeszcze Opętanie ale ono jest z 1999. No ale dobrze szukaj dalej podkreślam horrorów z prawdziwego zdarzenia no bo o Mirrors tak nie mogę powiedzieć .

ocenił(a) film na 3
CoCu

Sam wiesz ze w tym gatunku to ogólnie jest bieda ostatnio.To idziemy z tym koksem dalej:)
13 duchów-może nie bardzo trzymający w napięciu ale postacie duchów pomysłowe
Smakosz
i tyle
Naprawdę straszny to był diabeł Piszczałka z ''Przyjaciela wesołego diabła'' to był horror:)

ocenił(a) film na 5
bebus37

No proszę Cię 13 duchów to komedia, nie ma nic wspólnego z horrorem. Smakosza da rade oglądnąć na nawet pamiętam że mi się podobał a i druga część ujdzie chociaż że to nie horror z prawdziwego zdarzenia. Naprawdę chciałbym oglądnąć bardzo dobry, pamiętam jak miałem może z 11-12 lat i oglądałem słynny i kultowy już film o klaunie "To", byłem przerażony, a kiedy to ostatnio miałem okazje go obejrzeć to strasznie się znudziłem, film w starym dobrym klimacie ale to już nie to, no a teraz żeby się przerazić muszę oglądać seriale typu Esmeralda :P

ocenił(a) film na 3
CoCu

Brrrr klauny ,nie cierpię klaunów!!!Jak oglądałam film "Gra" to ten klaun mnie potem prześladował w snach.Widzę ,że nie pomogę Ci za bardzo...;(

ocenił(a) film na 5
bebus37

No może polecisz mi jakiś twój ulubiony horror, bez względu na rok produkcji to na pewno ułatwi Ci, wtedy może jednak mi pomożesz :P

ocenił(a) film na 3
CoCu

Raczej nie mam ulubionego filmu w tym gatunku ,ale polecałabym ''Ukryty wymiar''.Mnie trzymał w napięciu.''Szczęki '' też bym wymieniła..

użytkownik usunięty
CoCu

Najście (francuski bardzo Krwawy), Jeśli nie przeszkadza ci Kamerka w Stylu Blair to polecam Rec lub amerykańską wersja Kwarantanna jak kto lubi. oraz Japoński Apartament to moje propozycje Sprawdź i zadecyduj :)

ocenił(a) film na 3

polecam

WZGÓRZA MAJĄ OCZY,
LUSTRA,
HOSTEL II,
EDEN LAKE,
30 DNI NOCY,
FRONTIERES,
1408

ocenił(a) film na 6
CoCu

Może i nie jest najlepszy, ale wszelkie prawidła horroru "Mirrors" ma zachowane - są elementy fantastyczne i są one wykorzystywane do wzbudzenia w widzu napięcia bądź strachu, tak jak to wiele horrorów przed "Lustrami" czyniło.

moja lista od roku 2000 wyglądałaby tak:
"Dog Soldiers"; "Silent Hill"; "Czarna owca" (w sumie parodia, ale dobra); "Mgła" Darabonta; "30 dni mroku"; "Cloverfield"; "Eden log"; "Sierociniec" (!); "1408"; "Znaki"; "Rogue"; "Espectro" i "Inni"

"Piła" się nie łapie, bo z fantastyką ma wybitnie mało wspólnego i jest dla mnie zwykłym thrillerem. Więcej wspólnego z horrorami mają dla mnie animal-attacki o przerośniętych zwierzątkach (stąd jeden na mojej liście), bo skoro jest lekko przerośnięte, to jakby taki nierealne, czyli fantastyczne... niemal. :)

ocenił(a) film na 6
Khaosth

"28 dni później" i jego kontynuację też oczywiście dodaję. Nie wiem czemu o nich zapomniałem.