Przyznam, że film nawet mnie zainteresował. Od początku wiadomo, że to nie arcydzieło, ale fabuła została zbudowana ciekawie. W pewnym momencie niestety film ten staje się wręcz idiotyczny...
Masa niedociągnięć i zupełnie nierealistycznie przeciąganych scen takich jak:
- partner Mike'a założył bohaterce kajdanki, a później jakimś cudem już ich na sobie nie ma,
- gdy bohaterka wraca uratować partnera Mike'a z płonącego budynku idzie bez szwanku w płonącym budynku, w którym drewniane stropy płoną, ale się nie zapadają
- gdy już go ratuje, sama zostanie odciągnięta wgłąb tej piwnicy, a następnie jakimś cudem znajduje się tuż przy oknie, po czym wychodzi
- tak w ogóle, to na filmie pokazane jest, że zapala się gaz, budynek powinien wybuchnąć, a nie się tak długo palić, a z zewnątrz nie widać w ogóle, żeby się tam paliło
W dodatku ta głupia, efekciarska scena, gdy bohaterka oddaje Mike'owi obrączkę. Duch zmienia się na chwilę w człowieka po czym wybucha. Co to w ogóle miało być.
Ogółem... miałem w porywach wystawić filmowi 7/10, ale po tak żenującym widowisku wystawiam 5/10 i ocena taka i tak jest mocno zawyżona.
Mnie także ten film, o dziwo, całkiem zaciekawił, ale kiedy zobaczyłam tego ducha i to w jaki sposób został stworzony... Strasznie słabe efekty. Szkoda, bo ogólnie jakiś potencjał był, ale kicz niestety wygrał, czego najlepszym przykładem jest właśnie scena z łapaniem obrączki.. :)
Akurat kajdanki zdejmuje po tym jak znajduje klucze przy nieprzytomnym policjancie.
Czasem w filmach nie jest wszystko pokazane, bohaterzy wsiadaja do samochodu i nagle dojezdzaja, bez pokazania calej drogi, dlatego ze srodka piwnicy mogla nagle wyjsc....dziwny argument.k
Film nie jest arcydzielem, ale widzialen gorsze :)
Zgadzam się. Hahaha, ja się prawie popłakałam ze śmiechu na scenie, kiedy ona rzuciła w ducha swoją obrączką :)
bardzo średni film z dużym potencjałem i dobrą aktorką. Niestety parę fragmentów, zachowań głównej bohaterki jest kompletnie nielogiczna. Mnie najbardziej raziła scena gdy duch rzuca w nią talerzami a jak ona się tylko oburzyła to wszystko ustało. Podobna scena jest 10 minut później gdy nie daje jej wyjść, ale jak się krzyknie na ducha to już będzie spokojny. Główną zaletą tego filmu są: Famke i fakt, że reszta horrorów jest zwykle o 3 poziomy gorsza
Twój temat został oznaczony jako spoiler. Tymczasem zastanawiam się czy w ogóle można ten film spoilerować. Przecież już sam opis zdradza wszystko, reszta to detale.
Mnie to i tak ciągle zastanawiało czemu ona nachylała sie od progu żeby otworzyć drzwi a do piwnicy wbiegała mimo piszczenia i śmieci żeby wyrzucić też wybiegła z domu. Jakoś mnie to irytowało troche, mimo to 6/10, trochę naciągane ale niech będzie. Nie było najgorzej.