PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5145}
7,4 43 tys. ocen
7,4 10 1 43273
6,3 15 krytyków
Don Juan DeMarco
powrót do forum filmu Don Juan DeMarco

Szukałem w necie ale miałem problem ze znalezieniem liczb szacujących ich podboje ;p Może ktoś z was dopatrzył się tego ;p

ocenił(a) film na 9
Wirginczyk

Don Juan to postać fikcyjna wykreowana przez Télleza, a dalej spopularyzowana w dużej mierze przez Moliera, mająca bardzo mało wspólnego z rzeczywistą postacią, którą miał być szlachcic Don Juan Tenorio da Sewilla.

Giacomo Casanova natomiast istniał w rzeczywistości, zostawiając po sobie sporą spuściznę w postaci pamiętników. Możemy w nich przeczytać o jego młodocianych miłostkach i pierwszych podbojach, z tym, że jest raczej słaby harlequin, niż 50-twarzy Greya. Zawierają też stale powielany cytat dot. Polek: "w ogóle kobiety są brzydkie w tych okolicach; piękności są tam cudami, a ładne - rzadkimi wyjątkami".
Odpowiadając na twoje pytanie: ktoś to policzył- 122 sztuki dla Casanovy ;)
Raczej niewiele w komparacji z np. Neilem Straussem, tym bardziej, że przypisuje się mu naginanie rzeczywistości w temacie kobiet.

Wygoogluj polaków: PRLowski Jerzy Kalibabka (Tulipan) albo Marek Hłasko.

mTm_filmweb

Heh dzięki za wyczerpującą odpowiedz :) To co napisałaś/eś wystarcza mi :p

mTm_filmweb

Giacomo Casanova z taką ,,mordą" to on się w Polsce na pewno nie podobał. Prawdopodobnie zazdrość i uczucie odrzucenia przez niego przemawiała.

http://cp91279.biography.com/Casanova_The-Ladies-Man_HD_768x432-16x9.jpg

Ja nie wierzę w takie postacie. Casanova mówił ile to miał kobiet, jak na nie zniewalająco działał, że nie mogły mu odmówić.
Dla mnie Casanova to taki jebak teoretyk.

ocenił(a) film na 7
Nuno33

przecież oni się nie umywają do dzisiejszych ruchaczy, Taka gwiazda rocka jak chce to rucha po kazdym koncercie i za darmo. Casanova musial placic dziwkom.