On naprawdę miał max 36 lat zaledwie?? A wygladał na minimum 40 , chyba ze to charakteryzacja i odmienna dieta (tyjąca) Ale film rozgrywa sie na przestrzeni 9 lat.
Mam rozumieć że wszystkie sceny z Strasburga były realizpwane w Polsce a Francuzów i Niemców sprowadzano do naszego kraju?
Bardzo podoba mi się ten film ale też uważam ,że dobór aktora na Jana Bitnera był fatalny ,przecież w filmie on ma mieć 35 lat a wygląda na 45 i do tego potężny grubas.Nie rozumiem dlaczego reżyser uznał ,że to dobry kandydat a przecież to był równolatek fałszywego Bitnera ,który wygląda jak amant filmowy -Jakub Gierszał
Nagle zobaczyłam kawałek Gdańska (końcówka Mariackiej przed bazyliką), a rzecz działa się w Strasburgu... W Gdańsku na Biskupiej Górce filmowane były też sceny z Grudziądza. Rijeka z kolei wyglądała mi na Gdynię... Z kolei w jednej ze scen gdańskich zobaczyłam swój ulubiony w latach osiemdziesiątych sklep z materiałami, który w filmie zagrał sklep mięsny. Ale muszę powiedzieć, że bardzo zgrabnie było to filmowane, "fałszywa tożsamość" tych miejsc nie drażniła mnie zupełnie, jak to bywa w innych produkcjach.