Doskonały świat

A Perfect World
1993
7,8 84 tys. ocen
7,8 10 1 84025
7,4 24 krytyków
Doskonały świat
powrót do forum filmu Doskonały świat
huo_sanchez

naciągana, hollywoodzka i tandetna, ale jednocześnie piękna

Vaylander

Zakończenie jest strasznie tandetne (scena śmierci Costnera).

ocenił(a) film na 5
neo_angin

a propo zakończenia costner niby krzyczał do estwooda i reszty - tamci go słyszeli. zwróćcie uwagę jaka tam była odległość od tego drzewa do nich... wg mnie nierealne by móc się słyszeć. ogólnie 8 wg mnie zdecydowanie za wysoko.

ocenił(a) film na 8
Nina.Ewelina

Tak ten film jest ckliwy i nieco naiwny, ale jakże wyjątkowy i oryginalny w całej swej okazałości. Tak czy inaczej, dziś już się takich nie kręci. Dziś liczą się przede wszystkim efekty. A błędy? Błędy są w każdym filmie, dlatego też zależy to w jakim gatunku jest dana produkcja i czy nie przekroczona zostaje granica braku logiki.
pozdro

ocenił(a) film na 7
Nina.Ewelina

dokładnie na to samo zwrocilem uwage. poza ty, koncowka przegadana i znane zakonczenie na 15 min przed koncem. daje 7, choc i to zawyzone. costner jako kryminalista - zbyt inteligencka gęba.

ocenił(a) film na 6
neo_angin

Ogólnie sama końcówka psuje cały film beznadziejnie jest to nakręcone tyle błędów w kilku scenach
ale mimo wszystko film godny polecenia

ocenił(a) film na 6
huo_sanchez

Historia ciekawa ale wykonanie tandetne, niczym w filmie familijnym. Dziwie się że ten film ma średnia 8, natomiast Leon zawodowiec tylko 8,3.

ocenił(a) film na 7
grze772

Tylko że Leon jest aż o 110 pozycji wyżej w rankingu od tej naciąganej historii z Costnerem...
Poza tym jeśli wziąć pod uwagę, że najwyższa średnia ważona uwzględniona w rankingu to 8,9 (Skazani na Shawshank), to 8,3 za Leona też nie jest wcale niezłym wynikiem.

ocenił(a) film na 7
grze772

Leon Zawodowiec momentami był również mocno naciągany, mimo to świetny.

Szczerze, to film mnie nie zachwycił, liczyłem na coś jeszcze lepszego, oczywiście Costner jak zwykle świetnie, Eastwood klasa sama w sobie, Dern bardzo dobrze. Ale końcówka trąciła kiczem i była mocno nieskładna i naiwna.

użytkownik usunięty
maykell

Uważam że mimo wszystko lepiej iż skończyło się to tak a nie widokiem Costnera na Alasce z szerokim uśmiechem na twarzy, którego co jakiś czas odwiedza Philip.
Albo jeszcze lepiej...Butch pokochał matkę Philipa, wzięli ślub i zamieszkali razem na Alasce, gdzie wiodą życie szczęśliwej rodziny.

Gdyby w zakończeniu było mniej gadania byłoby moim zdaniem świetne. Mogliby usunąć te teksty skierowane do matki młodego choć jak rozumiem miały one za zadanie podkreślić więź Butcha z Philipem i intencje tego pierwszego.