Jestem filmową maniaczką od dzieciństwa, kilka filmów zapadło mi szczególnie w pamięć, między innymi ten. Oglądałam go jako mała dziewczynka.. Niemiłosiernie płakałam na tym filmie, szczególnie na koniec. Teraz, po latach nic się nie zmieniło, uważam, że to cudowny film. Wzbudza we mnie emocje. 
 Polecam, jak najbardziej warto go obejrzeć!! .
I ja też. Tak samo ten film oglądałem pierwszy raz, gdy chodziłem do 1 klasy podstawówki. Tylko, że wtedy w ogóle nie odczuwałem emocji i chyba zasnąłem. A chętnie sobie obejrzałem z mamusią, ale kiedy to było. Taki mały szkap, a teraz. Z tego to ja mogę pamiętać tylko samochód, dwójkę bohaterów, Eastwooda, Laurę Dern i strój chłopca. Ten film to przez moje życie ciągle się przewija. Jakoś rzadko go znajduje w telewizji. Urywki widziałem z 2 razy, ale dopiero cały wczoraj obejrzałem, by powrócić do ,, wspomnień ''. Piękny film. Bardzo lubię takie o przyjaźni i o tym, jak są pokazane zachowania ludzi, jaki jest świat. A na końcu to można nawet się popłakać. A Eastwood jak przywalił temu snajperowi. Kurza twarz... Jakie było moje samopoczucie. 9/10, bo nie wiem czy to może być arcydzieło. Trochę konkurencję ma u mnie.
ja tez jak byłem mały widziałem go w tv i zrobił na mnie duże wrazenie, do dzisiaj lubie ten film i chętnie do niego wracam.,(a co do Eastwooda sam sobie jest winien końcówki mógł zawołać do swoich ludzi ze Kevin Costner nie ma broni i nic mu ani małemu nie grozi)
tez ogladalam go jako dziecko i od tamtej pory ten film jest w mojej czołówce.. :) 
Ja ogladalam pierwszy raz,ale mimo to jestem pod ogromnym wrazeniem, swietny film i swietna gra aktorska Costnera. 
Szczegolnie podobalo mi sie gdy byli w otoczeniu jakies rodziny i przejawiala sie przemoc... mysle sobie zaraz zrobi ta mine i cos sie wydarzy ;) genialne kino. 
też nieustająco jestem pod wrażeniem mimo kiczowatości tego filmu, ostatnia scena niemożebnie długa, ale to ma być w końcu "doskonały świat" stworzony w jeden dzień zahukanemu chłopcu bez ojca przez inteligentnego przestępcę, który nie miał dzieciństwa, doskonały pomysł i doskonała obsada pary bohaterów, chłopaszek do schrupania!