Doskonały świat

A Perfect World
1993
7,8 84 tys. ocen
7,8 10 1 84026
7,4 24 krytyków
Doskonały świat
powrót do forum filmu Doskonały świat

Niezwykla Przyjazn przedstawiona w Nim jest ponad wszystkim. Tak naprawde historii przedstawionej w tym Dziele nie da sie opowiedziec, to trzeba przezyc razem z bohaterami. Dzisiaj drugi raz obejrzalem DOSKONALY SWIAT, wiedzialem na co jestem przygotowany, ale mimo wszystko nie dalem rady zatrzymac łez. Film ktory ukierowuje moje mlode zycie, pokazuje wartosc jakie sie licza, przede wszystkim przyjazn i przywiazanie, symbolika ktora trwa wiecznie, do ktorej powracamy.

kodi88lm

zgadzam sie z toba w 100%.ten film to jest arcydzielo.czapki z glow

ocenił(a) film na 10
kodi88lm

bloody right! jeden z lepszych filmów jakie oglądałem w żyicu. Uwielbiam Clinta - reżysera tak samo jak Clinta - aktora :) cholera oglądałem ten film już mnóstwo razy, wiem jak sie kończy ale i tak zawsze chce mi sie beczeć :P (ojjjj twardy to ja nie jestem hehe) ubolewam tylko nad faktem że ten film ma tak mało głosów :( powinien być w okolicach pierwszej dziesiątki IMO.

ocenił(a) film na 10
kodi88lm

popieram w 100% film powinien w top 10 sie spokojnie znalezc

ocenił(a) film na 8
83nd1n6_Un17

Choć nie jestem dorosły, zrozumiałem ten film, chociaż na swój sposób ciężki. Bardzo mi się spodobał. Aż do ostatnich chwil "żyłem tym filmem" Więcej takich.

ocenił(a) film na 10
vashyffko

I pomyślec, ze tego filmu nie ma w "TOP 100 Świat". Tymbardziej, że w tym rankingi można znaleźć jakieś smieci, typu "Fantastyczna czwórka" czy "Za szybcy, za wściekli" :(

ocenił(a) film na 10
BUNCH

to smutne.... ale musze przyznać że ja ten film obejrzałam dopiero 4/07/2009 na TVN, wcześniej zawsze oglądałam jak Butch i ten Bzyk są u tych czrnych i tyle, wyłanczałam jak tańczył z tą babcią bo mi się nudziło nigdy mnie nie zbytnio nieinteresował....ale to było dawno i nieprawda bo miałam wtedy 7-8 lat i nie rozumiałam, teraz widze że to o wiele lepsze od wych licznych komedii z gangsterskim klimacikiem bo przynajmniej czegoś uczy...

pozdrowienia dla wszystkich fanów 'Doskonałego Świata' ;DDD

ocenił(a) film na 10
kodi88lm

Osobiście się szczęściarą, że oglądałam ten film. Ciężko jest znaleźć coś interesującego, wartościowego w tej całej masie "filmików' zalewających nas cały czas w TV. Szkoda tylko, że w sumie mało ludzi go zna a to jest doskonały film, po prostu.

kodi88lm

zgadzam sie i popieram twoja słowa całkowicie! ;P

ocenił(a) film na 10
kodi88lm

DOKŁADNIE. Ja się przy tym filmie popłakałem. A zdarzyło mi się to tylko przy trzech filmach. Ten film to prawdziwe ARCYDZIEŁO!!!!!

ocenił(a) film na 10
kodi88lm

Jeden z leprzych filmow jakie ogladalem !!